Antena 3 CNN Actualitate Justiție Proiect: Preşedintele ÎCCJ şi procurorii şefi de parchete, numiţi de Senat. Cătălin Rădulescu, inițiatorul său, spune că nu îl mai susține

Proiect: Preşedintele ÎCCJ şi procurorii şefi de parchete, numiţi de Senat. Cătălin Rădulescu, inițiatorul său, spune că nu îl mai susține

1 minut de citit Publicat la 11:48 21 Dec 2017 Modificat la 11:48 21 Dec 2017

UPDATE: Cătălin Rădulescu a declarat, joi dimineaţă, la un post de televiziune, că a depus proiectele în urma cu două luni şi nu le mai susţine, având în vedere ca s-a decis altceva în Comisia specială condusă de Florin Iordache.

„L-am depus acum doua luni de zile, nu ştiu de ce a mers aşa de greu, dar voi merge şi eu pe varianta decisă“, a declarat Rădulescu. 

Știrea inițială

Proiect inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu: preşedintele ÎCCJ şi procurorii şefi de parchete, numiţi de Senat. Proiectul propune ca şefii de parchete şi adjuncţii acestora, precum şi şefii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să fie numiţi şi revocaţi de Senat, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii și a fost semnat de 40 de parlamentari PSD. Propunerea legislativă a fost înregistrată la Camera Deputaților miercuri, scrie libertatea.ro.

„Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de Senatul României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii ÎCCJ care au funcţionat la această instanţă cel puţin 5 ani, desemnaţi de Adunarea Generală a Judecătorilor de la ÎCCJ. Senatul poate refuza numirea în funcţiile de conducere aducând la cunoştinţa CSM motivele refuzului. Numirile în aceste funcţii se fac pe o perioadă de 4 ani, fără posibilitatea reînvestirii. Revocarea din funcţie a acestora se face de către Senat, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM”, se arată în proiectul care urmează să modifice Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Citește mai multe din Justiție
» Citește mai multe din Justiție
TOP articole