Antena 3 CNN Actualitate Programul haotic din vacanţa mare poate creşte rata obezităţii infantile

Programul haotic din vacanţa mare poate creşte rata obezităţii infantile

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Obezitatea în rândul copiilor atinge cote alarmante în perioada vacanţei. Medicii specialişti atrag atenţia că în lipsa celor două ore de sport de la şcoală copiii sunt mai sedentari. Mai ales că avem parte şi de zile caniculare.

Au un program haotic, se trezesc târziu, mânâncă fast-food şi stau mai mult timp în faţa ecranelor. Din acest motiv elevii riscă să aibă kilograme în plus atunci când vor reveni în bănci. Asta în situaţia în care statisticile sunt deja îngrijorătoare.

Aproape 30% dintre copiii de clasele primare sunt supraponderali sau obezi.

Datele statistice privind obezitatea în rândul populaţiei pediatrice sunt deja îngrijorătoare, aproape 30% dintre copiii de clasele primare sunt supraponderali sau obezi, iar până în anul 2030, dacă nu se vor lua măsuri, aproape jumătate de milion de copii vor fi obezi. 

Apar modificări endocrine încă de la vârste fragede

Tiroida este forțată. Apare o creștere a TSH-ului, apare un hipotiroidism indus de obezitate, lipidele, toate grăsimile sunt modificate, glicemia este și ea modificată, spune Bogdan Pascu, medic endocrinolog.

Un pericol sunt şi vacanţele unde avem mesele incluse, spun specialiştii.

„Problema cu bogăția asta de alimente este faptul că atunci când mâncăm aceste alimente cu  o concentrație crescută de carbohidrați, acești carbohidrați ne stimulează încontinuu foamea.

Atunci când mâncăm dulce, ne crește glicemia, care ne face pancreasul să secrete insulina care să scadă glicemia”, declară diabetologul Laura Matei.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă