Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Programul „Casa Verde” vine cu noutăți: Beneficiarii vor primi bani și pentru acumulatori

Programul „Casa Verde” vine cu noutăți: Beneficiarii vor primi bani și pentru acumulatori

de Ioana Coman    |   

Programul „Casa Verde” reîncepe în mai puţin de o lună. Anul acesta fondurile vor fi mai mari, însă beneficiarii mai puţini. Asta pentru că cei care vor să obţină bani pentru panourilor fotovoltaice, vor primi şi pentru achiziţia bateriilor de stocare. Astfel, ajutorul va ajunge la 30 de mii de lei.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: Scopul ministerului este acela de a se asigura că un număr cât mai mare de români plătesc bani mai puțini în fiecare lună la electricitate, contribuind în același timp și la un mediu curat.

Avem cea mai mare alocare din istoria AFM-ului pentru 2024, respectiv 2 miliarde de lei.

Noutatea este că în acest an, cel mai probabil vom finanța și acumulatori, stocare a energiei produsă de beneficiarii programului, lucru care sper eu că va diminua și mai mult facturile acestora, pentru că va face locuința unui prosumator și mai independenta din punct de vedere energetic, mai eficientă.

Legat de perioada de 2 ani în care prosumatorii trebuie să compenseze acele cantități de energie electrică produsă cu furnizor de electricitate, nu vă pot răspunde, pentru că ANRE e instituța căreia trebuie să vă adresați.

Sperăm să avem o consultare publică pe acest ghid, săptămâna viitoare intrăm în proces de transparentizare, din toamnă sperăm că vom avea primii aplicanți la acest program.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile