Titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și euro pot fi achiziționate de către persoane fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani prin intermediul unor bănci partenere, cum ar fi BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. - Groupe Société Générale și Alpha Bank.
Aceste titluri sunt listate la Bursa de Valori București.
Perioada de desfășurare a acestei ediții Fidelis este 17 – 28 iulie 2023.
Se va putea subscrie la:
Citește și: Câţi bani câştigă un român dacă investeşte 1.000 de lei în titluri de stat Tezaur
- Titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,30% și respectiv 7,20%. Dobânzile acordate sunt puțin mai mici decât data trecută, când au fost de 6,70%, respectiv 7,35%.
- Titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%. Și la euro au scăzut puțin dobânzile comparativ cu ediția trecută, când au fost de 3,70%, respectiv 5,80%.
Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
Toți deponenții beneficiază de comisioane zero în procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS prin intermediul băncilor partenere.
În plus, veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt neimpozabile.
Deținătorii de titluri de stat FIDELIS care provin din emisiunile anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti sumele disponibile neridicate prin subscrierea în această nouă emisiune.
Mai multe informații detaliate privind termenii și condițiile obținerii unui titlu de stat FILDES, pot fi consultate AICI.
Mugur Isărescu a investit în 2021 în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor:
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a avut anul trecut venituri cumulate din pensie și salariu, în medie, de 19.757 euro/lună.
Mugur Isărescu a investit în 2021 în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor o sumă de peste un milion de lei.
Având în vedere că se cunoaște numărul de titluri (10.000), se poate deduce că este vorba despre cele Fidelis în lei.
La categoria investiții putem include și alte lucruri, anume bijuterii, colecția numismatică și tablouri.