Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri, 15 decembrie, în ţară, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse, mai ales ploi în sud, predominant ninsori în nord, nord-est şi centru, iar local, cu o probabilitate mai mare seara şi noaptea, mixte în sud-est.
La munte va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, peste 50-60 km/h.
Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 2 grade Celsius.
Dimineața şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.
În Bucureşti, vremea va fi mohorâtă, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minimă de 0-2 grade Celsius. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.
Minime de minus 5 grade pe timpul nopții
Joi, 16 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii decembrie. Conform meteorologilor, cerul va avea înnorări mai persistente în regiunile nordice şi în extremitatea de sud-est unde vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie şi lapoviţă şi va fi parțial noros în restul ţării.
Seara, precipitațiile se vor extinde, cuprinzând majoritatea regiunilor, iar vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit.
În sudul şi în estul Transilvaniei şi la munte vor fi mai ales ninsori, în Maramureș şi în zona deluroasă din Moldova, Crișana şi Banat se vor semnala precipitații mixte, iar în rest mai ales ploi.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, dar în special în zona montană înaltă, cu rafale mai intense în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde ninsoarea va fi viscolită.
Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 3 grade Celsius.
Mai ales în orele dimineții, pe alocuri va fi ceață.
În Capitală, conform prognozei ANM, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale la mijlocul lunii decembrie, iar noaptea se vor înregistra temperaturi peste cele specifice datei.
Cerul va fi variabil la parțial noros ziua şi la începutul nopții, apoi înnorările vor fi mai persistente şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 0-1 grad Celsius.
Mai ales în orele dimineții vor fi condiții de ceață, scrie Adevărul.
Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic în zona de sud-est a României
Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic, emisă astăzi, de meteorologi. Avertizarea de tip cod galben este valabilă în intervalul 15 decembrie, ora 20.00 - 16 decembrie, ora 14.00.
"În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10...15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40...45 km/h.
Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50...60 km/h.
Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în estul Munteniei, unde vor fi și condiții de polei", se arată într-o informare ANM.
Avertizare meteo cod galben de ninsori în Dobrogea
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat, în direct la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă, dar şi când va ninge.
"O vreme în răcire, inclusiv în partea de sud-est a ţării, acolo unde astăzi am mai înregistrat temperaturi mai mari de 10 grade Celsius, cel mai cald a fost la Călărași cu 13 grade Celsius. În această dimineaţă, am avut la 44 de staţii meteo depăşite recordurile pentru temperaturi minime, fiind înregistrate cele mai ridicate valori ale acestor temperaturi pentru o zi de 12 decembrie în România.
Nopțile şi diminețile vor fi reci, temperaturi preponderent negative în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului unde vom avea minime de cel mult 1-2 grade Celsius, iar în zonele depresionare este posibil să înregistrăm valori chiar de până la -7 grade Celsius", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.