Antena 3 CNN Meteo Meteorologii au anunțat până când va mai ninge în Capitală și în restul țării. Vreme neașteptată de Crăciun

Meteorologii au anunțat până când va mai ninge în Capitală și în restul țării. Vreme neașteptată de Crăciun

În această dimineață, bucureștenii au avut parte de primul episod serios de iarnă. Străzile s-au transformat în adevărate patinoare iar tamponări au avut loc încă de la primele ore ale dimineții.

de Laura Dinu    |   

Meteorologii spun însă că temperaturile vor crește semnificativ zilele următoare, urmând ca de Crăciun să avem aproximativ 14-15 grade în termometre.  

”În unele cartiere ale Capitalei a nins în această dimineață. S-a depus un strat superficial de zăpadă și arată ca un peisaj de iarnă care speram că se va păstra până în perioada Sărbătorilor, însă nu este așa. Pentru că semnalele sunt de încălzire continuă până la finalul săptămânii. Această încălzire deja se resimte în regiunile vestice, în regiunile montane și submontane, pentru că masa de aer cald ce avansează din partea de sud-vest a Europei s-a deplasat spre zona țării noastre și se va resimți la început în zonele mai înalte de relief. 

În zona joasă, extracarpatică în mod deosebit, în partea de sud-est a teritoriului, s-a format ceață, temperaturile sunt scăzute, ușor negative, dar treptat se va încălzi și aici. Ne așteptăm la o încălzire chiar de astăzi, deși nu pare la momentul acesta”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.  

Iar temperaturile continuă să crească.  

”Se va încălzi treptat până în weekend, până în perioada Sărbătorilor, astfel încât temperaturile maxime vor atinge și chiar vor depăși ușor 10 grade, în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului. Minimele vor fi din ce în ce mai ridicate, vor deveni pozitive, ne așteptăm ca în noaptea de 24-25 decembrie să avem temperaturi minime ușor pozitive cam în toate regiunile. 

Precipitații se vor semnala destul de puține, pe arii restrânse, mai mult în nord și centru și în zonele montane. Însă vor fi mai mult sub formă de ploaie. Lapoviță și ninsoare va mai fi poate doar pe crestele montane, astfel încât stratul de zăpadă subțire depus în nordul capitalei se va topi foarte repede. Și chiar și stratul de zăpadă care se regăsește la momentul acesta în zonele montane”, a mai explicat meteorologul la Antena 3 CNN.  

Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog