De asemenea, profesorul Bogdan Teodorescu spune că pandemia de coronavirus ar putea provoca o mare criză economică.
"Problema pe care o ridic, ca cetățean, este că speranța noastră e că aceste guverne vor reuși să se trezească acum, când vine marea provocare. Noi suntem acum la o intersecție de trei provocări. Suntem, în primul rând, în mijlocul unei crize medicale. Avem aproape 2,9 milioane de infectați și peste 200.000 de morți. Aceasta e situația actuală în lume.
În același timp, se anunță o mare criză economică. Se vorbește de contracții severe, cele mai severe cunoscute de omenire din 1929 încoace. Și, în același timp, este tot mai des luată în calcul o posibilă criză socială. Faptul că un număr de cetățeni începe să conteste acțiunea statelor, astfel încât în fața acestor realități noi avem nevoie de credința că liderii politici vor face în așa fel încât să poată ieși din această furtună perfectă".
Pandemia de coronavirus vine cu două scenarii: unul în care statele reușesc să păstreze controlul asupra teritoriilor și populațiilor și unul în care pierd acest control și se poate ajunge la conflicte și lupte pentru resurse, a spus Bogdan Teodorescu.
"Aș spune că în fața noastră se deschid două căi. O cale în care statele păstrează controlul asupra teritoriilor și populațiilor, ceea ce înseamnă că intrăm într-un registru cunoscut, și un cadru în care statele pierd controlul teritoriilor și populațiilor, total sau parțial, la nivelul întregului glob sau în anumite zone, și intrăm în zone de aharhie, puteri alternative, conflicte, lupte pentru resurse. Acestea sunt cele două scenarii pe care le avem", a declarat Bogdan Teodorescu la Antena 3.