”Sunt o serie de factori care obosesc creierul și de care tinerii noștri nu țin cont. Cum ar fi: tutunul, alcoolul, internetul, suprasolicitarea nervoasă (lucrul sub presiune, termenele-limită, graba de a face mai multe lucruri în același timp, agitația etc.
Alcoolul modifică metabolismul celulei nervoase și, evident, nu îi face bine! Niciuna din cele enumerate mai sus nu fac bine. Obosesc creierul. Și de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas!
Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont când sunt probleme: oboseala - senzația că nu ne mai putem ține pe picioare, senzație de nerecunoaștere a propriei mâini, dificultate în exprimare, tulburări de vedere... Vestea bună este că în primele șase ore se poate interveni și îndepărta orice risc.
Putem preveni multe dintre probleme dacă avem grijă de noi. Sunt chestiuni simple și la îndemâna oricui: apă, oxigen, odihnă, mâncare ușoară, plimbări în natură, discuții plăcute, muzică, zâmbet”, scrie medicul Vlad Ciurea pe Facebook.