Antena 3 CNN Life Sănătate Rugăciunea pe care prof. dr. Constantin Dulcan o face de șapte ori: "Eu o fac pe deget, de multe ori!"

Rugăciunea pe care prof. dr. Constantin Dulcan o face de șapte ori: "Eu o fac pe deget, de multe ori!"

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 15:56 04 Iul 2022 Modificat la 20:42 04 Iul 2022

"Mă spovedesc. Când eram tânăr, nu o făceam, ziceam să sunt prea tânăr, până mi s-a spus că este o altă energie. În primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat că, atunci când plec de la spovedanie, parcă plătesc, e o trăire, o energie, nu e o simplă poveste. (...)

Arsenie Boca sfătuia că, ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de șapte ori „Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe deget, de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți", a spus Constantin Dulcan în cadrul unui podcast, potrivit DCNews.

Profesorul Constantin Dulcan, secretele unei vieţi fără boli: "Le putem evita dacă ştim aceste lucruri"

Profesorul Constantin Dulcan a dezvăluit secretele unei vieţi fără boli, plecând de la originea afecţiunilor şi prevenindu-le prin schimbarea condiţiilor şi stilului de viaţă.

"Plecăm de la basme, pe care toată lumea le-a considerat a fi basme, dar iată că trăim zilele în care pare să fie o realitate. Aici sunt două lucruri: putem să încetinim ritmul îmbătrânirii sau chiar să obţinem o inversare a bătrâneţii spre tinereţe.

Ultima versiune, adică inversarea, deocamdată s-a reuşit la animale, de pildă pe şoricei transgenici s-a reuşit acest lucru, dar şi vindecări de diabet şi chiar o reîntinerire.

Un alt lucru interesant: s-a transfuzat la un şoarece în vârstă sânge de la unul tânăr şi din nou s-a obţinut o inversare a fenomenului de la bătrâneţe spre tinereţe.

Există în Statele Unite ale Americii un institut al nemuririi. Acolo, cercetătorii sunt oameni cu diplome de la instituţii serioare, de mare prestigiu ştiinţific, şi ei tot speră ca în următorii 30-50 de ani să obţină acest fenomen. Deocamdată se fac studii, se fac cercetări.

Rezultă şi nişte lucruri foarte utile. De pildă, prin procedee de tip nanotehnologic, adică de dimensiuni extrem de mici, se curăţă vasele de sânge, să reuşim prin celulele stem să creem organe şi să schimbăm organele care sunt îmbătrânite: ficatul, inima. Sunt lucruri care nu mi se pare imposibile, ci dimpotrivă. Cred că este un mare beneficiu pentru omenire.

Observaţi cât de dificil este să faci un transplant de ficat, până găseşti, să fie compatibilitate. Tot ce putem să spunem este că trăim într-o epocă sub raport ştiinţific extrem de promiţătoare şi de mare optimism pentru omenire", a dezvăluit profesorul Constantin Dulcan.

Profesorul Constantin Dulcan: În boli, procentul ereditar este de 5-10%, restul ţine de stilul şi condiţile de viaţă

Profesorul Constantin Dulcan a vorbit şi despre originea unor boli grave precum cancerul sau bolile cardiace şi ponderea acestora din punct de vedere ereditar.

"Procentele sunt diferite pentru cât moştenim ereditar şi cât este dependent de viaţa pe care o ducem. Procentul ereditar este între 5 şi 10%. Să spunem că unul care a avut ereditar, antecedente, un cancer, ar putea să facă din acest motiv, dar restul de 90% intră în stilul de viaţă, în condiţiile de viaţă şi pe care le putem evita.

Pentru că, dacă o boală nu este ereditară, înseamnă că putem învăţa acele condiţii de viaţă care pot precipita un cancer sau o insuficienţă cardiacă. Şi le putem evita. Oricum, din punctul acesta de vedere, eu cred că suntem pe un drum foarte bun şi iată că ştiinţa medicală a făcut mari progrese.

Când eram student în secolul celălalt, se spunea că tehnologia merge foarte departe şi biologia, în speţă medicina, a rămas pe loc. Iată că, pe măsură ce tehnologia a evoluat, şi medicina a beneficiat enorm de mult şi ce se poate face acum este departe de ce puteam să avem noi în medicină acum 50 de ani", a explicat profesorul Dulcan.

Etichete: Constantin Dulcan
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole