Antena 3 CNN Life Dulciurile care plac creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Sunt bune și dau energie!”

Dulciurile care plac creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Sunt bune și dau energie!”

Laura Dinu
<1 minut de citit Publicat la 14:13 14 Feb 2022 Modificat la 14:13 14 Feb 2022

”Creierului îi plac dulciurile! Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne ”extragem” energie. 

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem.

Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

”Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi!”

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.

Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă", spune prof. dr. Vlad Ciurea pe pagina sa de socializare.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole