Antena 3 CNN Actualitate Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet

Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O postare de pe o rețea socială devenită virală pe internet împarte România în două. Fotografia postată surprinde un profesor de la Universitatea București, care pare că iese de la cursuri pe tocuri, îmbrăcat în femeie. 

”Fotografia este făcută astăzi la Universitatea București. In imagini este lector universitar dr Andrei Nae de la catedra de engleză. Că se identifică “she” adică “ea”, n-am o problemă.

Băh băiatule... cum să te prezinți în halul asta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește băh, o rochie de bun gust”, scrie Mara Bănică pe o rețea socială.

Fotografia este facuta astazi la Universitatea Bucuresti. In imagini este lector universitar dr Andrei Nae de la catedra...

Publicată de Mara Banica pe Luni, 22 iulie 2024

Contactați de jurnaliștii Antena 3 CNN, reprezentanții Universității București nu au dorit să comenteze situație, însă au ținut să sublinieze doar faptul că ”este dreptul fiecăruia să decidă cum se îmbracă”. 

La doar câteva ore, pe Facebook a apărut și o a doua postare, în care gestul profesorului nu este condamnat. 

”Aceasta este o postare cu câteva "bube":

Persoana predă inclusiv arte teatrale (din toată nebunia de comentarii la postarea originala am reținut și asta) iar îmbrăcămintea profesorului a fost în cadrul unui studiu despre transfobie.

Oamenii care îi sunt / i-au fost studenți spun că nu se îmbracă așa de obicei. Spun că imaginea este scoasă din context. Cine înțelege teatrul / ficțiunea și tema, posibil să vadă cu alți ochi poza. Ajută să păstrăm în context ceva. Mult. Altfel, scosul din context este o formă de manipulare în prezent.

Aceiași oameni mai aduceau argumente și legate de profesorii care se îmbracă așa, cum cere codul vestimentar aferent profesiei, dar fac avansuri studentelor sau chiar hartuire.

Opinia mea este că tema calității actului didactic din prezent e mult mai complicata decât un experiment făcut de un om pe o temă punctuală.

Si tot opinia mea este că merita întrebat omul în cauză despre ce vedem. Poate să spună contextul în care a fost făcută. Chiar și momentul, se uita fix la camera foto după cum vedem.

Setea de "viralitate online" a unor oameni e exponențial mai mare decât rațiunea. Nasol momentul”, scrie și Liana Buzea pe Facebook. 

Aceasta este o postare cu cateva "bube": Persoana preda inclusiv arte teatrale (din toata nebunia de comentarii la...

Publicată de Liana Buzea pe Luni, 22 iulie 2024
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile