Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesoară diagnosticată cu TBC la Galaţi. Alertă petnru aproximativ 1.000 de elevi şi cadre didactice

Profesoară diagnosticată cu TBC la Galaţi. Alertă petnru aproximativ 1.000 de elevi şi cadre didactice

Alertă într-o şcoală din Galaţi, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu tuberculoză. Autorităţile au început verificarea celor care au venit în contact cu cadrul didactic. Este vorba despre aproximativ 1.000 de persoane, elevi şi cadre didactice.

Elevii din ciclul primar au fost mai puţin expuşi, însă autorităţile spun că toată lumea va fi testată pentru a evita orice probleme.

Profesoara s-a simţit rău luni şi s-a dus la spital. Analizele au arătat că suferă de tuberculoză, aşa că femeia a fost internată. Totodată, au fost anunţate autorităţile sanitare şi conducerea şcolii.

Părinţii copiilor vor fi anunţaţi în cursul zilei despre testarea la care vor fi supuşi copiii. În toată unitatea de învăţământ se va face, joi, dezinfecţie generală.

Anul trecut, o altă şcoală tot din Galaţi s-a confruntat cu asemenea situaţie. Din fericire, nici unul dintre cei care veniseră în contact cu profesoara bolnavă nu a fost contaminat, a transmis Roxana Bratec de la TVR Iaşi.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben