”Alzheimer-ul, ”boala uitării”, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim.
Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer.
Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală.în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea.
Pacienții predispuși la Alzheimer
Pacienții predispuși sunt cei care lucrează la oraș, care sunt stresați, în grabă, în poluare atât fonică cât și de la noxe, cei care consumă fast food și mai ales această fugă. Toate duc la suprastresarea sistemului nervos și la degradarea sistemului nervos și apare ”boala uitării”. Nu putem face nimic în grabă, e important să luăm lucrurile ușor.
Cum ținem Alzheimer-ul sub control
”O dată apărută această boală în primul rând are o perioadă care e foarte importantă și pe care lumea nu o știe. Este perioada preclinică în care sunt mici semne care fac diferența: nu reușim să punem un pahar pe masă, în vărsăm, uităm câte un cuvânt, nu mai reușim să ne coordonăm. Un RMN făcut în această perioadă arată debutul și atunci trebuie luate primele măsuri. Lupta este mare, sunt o grămadă de medicamente, dar niciunul nu este perfect. Nu trebuie să izolăm pacienții! Să ne comportăm normal cu cei care au această boală” a încheiat neurochirurgul.