Antena 3 CNN Emisiuni Subiectiv Prof. Bogdan Teodorescu, expert în comunicare, predicţii despre viitorul partidului AUR: "Se plăteşte costul unui succes obţinut facil"

Prof. Bogdan Teodorescu, expert în comunicare, predicţii despre viitorul partidului AUR: "Se plăteşte costul unui succes obţinut facil"

Prof. Bogdan Teodorescu, expert în comunicare, a analizat tensiunile din cadrul partidului AUR, după declaraţiile lui Călin Georgescu. Specialistul a explicat cum şi-a câștigat acest partid notorietatea, dar şi cum riscă să fie marginalizat pe scena politică.

de Claudia Popovici    |   

Sunt tensiuni în partidul AUR, după ce co-preşedintele George Simion le-a propus colegilor săi ideea ca expertul în dezvoltare durabilă Călin Georgescu să fie președinte de onoare al AUR.

Prof. Bogdan Teodorescu, expert în comunicare, a analizat acest context şi a explicat cum şi-a câștigat AUR notorietatea, dar şi cum formațiunea riscă să fie marginalizată pe scena politică.

„Eu nu cred că dacă se împarte ceva în AUR este din cauza domnului Călin Georgescu. Domnul Călin Georgescu are un moment de-a lungul unei istorii un pic mai lungi în care ar trebui să analizăm, de fapt, ce este partidul AUR.

Nu uitați că pentru a obține un succes politic, un partid are două căi: ori merge pe calea clasică cu idei cunoscute să convingă alegătorul, ori o ia pe scurtătură, aşa cum a făcut AUR.

"AUR în acest moment a devenit un partid nefrecventabil"

Abordează nişte subiecte pe care alţii nu le abordează, atinge nişte teme de care alţii se tem deoarece sunt ușor prohibite şi atunci automat creşte mai tare în vizibilitate.

Dar în epoca modernă unde totul este văzut şi totul este monitorizat acest tip de demers aduce de la sine un tip de respingere a partidului în alte locuri, astfel încât AUR în acest moment a devenit un partid nefrecventabil.

Temele pe care domniile lor le susţin de ceva vreme, ne referim la Holocaust, ne referim la mesaje antisemite, xenofobe, homofobe, anti-europene, anti-NATO, toate acele masaje care le-au adus un tip de susținere, în acest moment îi condamnă la un anumit tip de izolare atât pe plan intențional şi implicit pe plan naţional.

„AUR este că şi-a construit notorietatea abordând teme delicate pe care alte partide nu doresc să le abordeze"

Din cauza acestui lucru trebuie să ne gândim, de fapt, ce drum îţi doresc să aleagă acești oameni care iată că se bucură de un procentaj de 17-18%, conform ultimelor sondaje, dar care destul de clar nu va avea acces la guvernare pentru că nimeni nu vrea să se alieze cu ei.

Acest tip de nemulțumiri se transformă în confruntări pe care le vedem între tabere. Excesul de limbaj, mai degrabă la domnul Simion şi al domnului Călin Georgescu care a dat dovadă de obtuzitate politică (...)

"AUR plătește costul unui succes obținut facil"

Marea problemă a partidului AUR este că şi-a construit notorietatea abordând teme delicate pe care alte partide nu doresc să le abordeze. Când intri în politica mare trebuie să te uiți foarte atent în jur. (...)

În acest moment partidul AUR plătește costul unui succes obținut facil", a concluzionat prof. Bogdan Teodorescu, expert în comunicare în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile