Antena 3 CNN Conținut plătit Produsele și suplimentele apicole, secretul imunității de fier în orice anotimp

Produsele și suplimentele apicole, secretul imunității de fier în orice anotimp

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 12:04 14 Dec 2021 Modificat la 12:10 14 Dec 2021

În ansamblu, sistemul imunitar ne protejează împotriva microorganismelor care provoacă răceala, gripa, dar și boli mai grave. Dar care sunt măsurile corespunzătoare pentru creșterea imunității? Schimbarea alimentației și a stilului de viață? Administrarea de suplimente alimentare? Noi obiceiuri zilnice?

Totul pornește de la o rutină alimentară diversificată din care să extragi vitaminele și mineralele necesare. Deficitul de vitamine sau imposibilitatea de a urma o dietă variată oferă soluția valoroasă a suplimentelor alimentare.

Ce este sistemul imunitar și cum îl imunizăm în lupta cu bolile?

Sistemul imunitar acționează ca un scut care păzește organismul împotriva afecțiunilor. Este vorba despre un sistem complex format din celule ale pielii, sânge, țesuturi, organe și măduva osoasă. Dacă acestea funcționează optim, ne feresc organismul de bacterii și virusuri, inclusiv de agenți neinfecțioși (arsurile pielii prin expunerea prelungită la soare).

Este esențial ca fiecare componentă a ansamblului să acționeze impecabi,l la randament maxim. Medicii recomandă consumul variat de alimente, în special fructe și legume în stare crudă. Cu cât farfuria este mai colorată, cu atât se măresc șansele ca fiecare componentă din ansamblul tău să primească nutrienții necesari.

Principalele suplimente pentru imunitate întărită

Soluția constă în consumul de fructe și legume din fiecare culoare a curcubeului, dar în sezonul de iarnă sau din cauza ritmului stresant de viață, acest lucru rămâne doar un ideal. În acest caz, suplimentele alimentare sau apicole ar trebui să se regăsească pe lista ta de priorități.

Acest cocktail de vitamine cu rol de întărire a organismului se regăsește sub formulă completă în produsele apicole de la Apisan Forte.

  • Vitamina C

De fapt, carența de vitamina C te vulnerabilizează în fața bolii și chiar a unei simple răceli. Unde poți găsi cel mai des această vitamina? Citricele, căpșunile, ardeiul gras, broccoli, spanacul sau varza sunt doar câteva dintre opțiuni.

  • Vitamina E

Este un antioxidant foarte puternic pe care îl poți extrage din: nuci, semințe, spanac, avocado, sfecla, nuci, papaya, dovleac, ardei grași roșii sau semințe de floarea-soarelui.

  • Mierea de albine

Mierea nu se rezumă doar la un ingredient pentru îndulcirea băuturilor. Acest aliment este înzestrat cu multiple beneficii pentru sănătate. În primul rând are proprietăți antivirale, antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante, adevărate comori pentru imunitate.

  • Betacarotenul

Este cunoscut și ca provitamina A, deci, o dată ajuns în organism, o parte din betacaroten se transformă în funcție de nevoi în vitamina A. Sursele cele mai populare sunt morcovii, spanacul, caisele sau pepenele galben.

  • Flavonoidele

Acestea sunt de fapt niște compuși naturali din plante și care acționează în organism ca antioxidanți. Flavonoidele sunt ‘’responsabile’’ pentru colorarea plantelor: galben pentru citrice, albastru pentru afine. Acești compuși naturali, după ce sunt consumați se descompun în acizi fenolici care luptă contra efectelor radicalilor liberi. Printre calitățile flavonoidelor se numără următoarele: antiinflamatoare, anticancerigene, antiaritmice, hipotensive, diuretice, detoxifiante, antibacteriane, antivirale.

  • Polenul

Polenul de albine este unul dintre cele mai complete alimente din lume, fiind îmbogățit cu aminoacizi, acizi grași, vitamine și antioxidanți. Polenul este suplimentul care fortifică imunitatea, stimulează metabolismul grăsimilor și îmbunătățește gradul de energie.

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole