Antena 3 CNN Externe Mapamond Procesul Dominique Pélicot. Publicul poate vedea imaginile video din timpul violurilor, în sala de judecată

Procesul Dominique Pélicot. Publicul poate vedea imaginile video din timpul violurilor, în sala de judecată

de Ioana Coman    |   

Imaginile șocante cu scenele violurilor la care a fost supusă Gisele Pelicot de zeci de bărbați vor fi difuzate în timpul procesului, a decis judecătorul, potrivit BBC.

Șoțul femeii, Dominique Pélicot, cel care a făcut posibil ca toate aceste orori să aibă loc, a cerut ca doar avocații și juriul să poată vedea dovezile video, nu și publicul din sala de judecată. Instanța i-a respins, însă, cererea.

Gisèle Pelicot a renunțat la dreptul la anonimat în proces, permițând ca detaliile șocante ale cazului să fie audiate în public.

Avocații ei susțin că dovezile video ar trebui vizionate în public, în timpul procesului, pentru a atrage atenția asupra consumului de droguri pentru a comite abuz sexual. Ei au salutat hotărârea instanței drept o „victorie”.

Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a filmat multe dintre abuzurile sexuale comise împotriva fostei sale soții și a recunoscut acuzațiile care i se aduc. Cu toate acestea, alți 50 de bărbați sunt acuzați de viol alături de el, iar videoclipurile sunt considerate elemente semnificative în caz.

Judecătorul a anunțat vineri că înainte ca imaginile să fie ecranizate va fi un anunț în sala de judecată „permițând persoanelor sensibile și minorilor să plece”. El a adăugat că probele video „nu vor fi sistematice” și vor fi prezentate doar atunci când sunt „strict necesare pentru expunerea adevărului” la cererea uneia dintre părți.

Judecătorul a interzis luna trecută difuzarea unor astfel de filmări către public și presă pe motiv că imaginile sunt „șocante și indecente”. Cu toate acestea, el a decis să ridice restricțiile în urma apelurilor din partea avocaților victimei pentru ca procesul să fie deschis publicului.

Publicul francez a fost șocat de numărul bărbaților implicați în acest caz.

Poliția a reușit să identifice doar 50 de suspecți din cei 83 care au apărut în videoclipurile lui Dominique Pelicot.

Vârstele lor variază de la 26 la 68 de ani și provin din toate categoriile sociale - pompieri, farmaciști, muncitori și jurnaliști. Mulți sunt tați și soți.

Dintre cei 50 de acuzați, doar 15 recunosc violul, totți ceilalți spunând doar că au luat parte la acte sexuale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile