VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020. Oamenii au apelat la instanţă după ce li s-a refuzat acordarea voucherelor de vacanţă aferente anilor 2018 şi 2019. Menționăm faptul că legislaţia în vigoare prevede că fiecare lucrător, indiferent de postul pe care îl ocupă, avea dreptul la vouchere în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare an.
35 de angajați au dat spitalul din Sălaj în judecată și au obținut o sentință definitivă. Spitalul Județean este obligat să achite fiecăruia 2.900 de lei reprezentând contravaloarea tichetelor pe cei doi ani.
Conducerea SJU Zalău a menţionat că în 2018 nu a putut plăti voucherele întrucât sumele nu au fost cuprinse în buget.
Vouchere de vacanţă pentru toți angajaţii din învăţământ. Ce valoare au
Valabilitatea voucherelor de vacanţă emise în anul 2019 este prelungită până la data de 31 mai 2021.
VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020. Angajatorii sunt obligați să înștiințeze beneficiarii cu privire la data alimentării suportului electronic și valoarea voucherelor de vacanță transferate pe acesta. La sfârșitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanță sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligația de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unității emitente.
În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanță alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanță necuvenite, în termen de 30 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.