Antena 3 CNN International News JBS, cel mai mare procesator de carne al lumii, vizat de un atac cibernetic

JBS, cel mai mare procesator de carne al lumii, vizat de un atac cibernetic

Alexandra Ionescu
1 minut de citit Publicat la 16:07 02 Iun 2021 Modificat la 16:07 02 Iun 2021

Compania americană JBS, cel mai mare producător de carne din lume, a fost ținta unui sofisticat atac cibernetic, hackerii fiind, cel mai probabil, din Rusia.

Operațiunile companiei din Australia, Canada și SUA au fost suspendate temprorar din cauza atacului.

Hackerii au atacat rețeaua informatică a companiei și au amenințat că vor cauza întreruperi ale activității sau vor șterge dosare dacă nu primesc răscumpărare. FBI anchetează atacul.

JBS din Brazilia - un furnizor de carne cu operațiuni în America de Nord, Australia, America Latină și Europa - a anunțat pe 31 mai că a fost vizată de o intruziune cibernetică pe unele servere din sistemele sale IT din America de Nord și Australia.

Compania, care a declarat că a luat măsuri imediate pentru a suspenda toate sistemele afectate și lucrează cu autorități și experți pentru a rezolva situația, a declarat că serverele sale de rezervă nu au fost afectate și nu crede că datele au fost compromise sau utilizate în mod abuziv ca urmare a intruziunii.

JBS este responsabil pentru aproximativ 25% din toată prelucrarea cărnii din SUA și aproximativ 20% din toată prelucrarea cărnii din Australia. Compania are 47 de facilități și aproximativ 11.000 de angajați doar în Australia.

„JBS a notificat Casa Albă că cererea de răscumpărare a venit de la o organizație criminală cu sediul probabil în Rusia”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Casa Albă discută direct cu guvernul rus despre această chestiune și transmite mesajul că statele responsabile nu adăpostesc hackeri”, a adăugat ea.

JBS a declarat că a făcut „progrese semnificative” în soluționarea atacului cibernetic și că speră că marea majoritate a fabricilor sale vor fi operaționale miercuri.

Atacul ar putea duce la penurie de carne sau la creșterea prețurilor pentru consumatori

Atacul cibernetic vine la doar trei săptămâni după ce un grup de hackeri din Rusia a efectuat un atac similar asupra Colonial Pipeline, cea mai mare conductă din SUA, creând lipsuri de benzină în unele zone ale coastei de est a SUA.

Colonial a ajuns să plătească o răscumpărare de aproape 5 milioane de dolari în criptovalută pentru a rezolva problema.

Guvernul SUA a recomandat în trecut companiilor să nu plătească infractorii pentru atacurile de tip ransomware, pentru că i-ar încuraja să comită noi atacuri.

Citește mai multe din International News
» Citește mai multe din International News
TOP articole