Antena 3 CNN Externe Probleme tehnice la interviul lui Elon Musk cu Donald Trump. Proprietarul X a dat vina pe un "atac cibernetic masiv"

Probleme tehnice la interviul lui Elon Musk cu Donald Trump. Proprietarul X a dat vina pe un "atac cibernetic masiv"

de Georgiana Marina    |   

Interviul candidatului republican la preşedinţie Donald Trump cu omul de afaceri miliardar Elon Musk a fost afectat de probleme tehnice pe care proprietarul reţelei X le-a pus pe seama unui "atac cibernetic masiv", scrie BBC. Discuția despre care Elon Musk a spus că vizează "alegătorii independenți cu mintea deschisă", a început cu peste 40 de minute întârziere, deoarece mulți utilizatori au avut probleme să acceseze transmisia live.  

"Se pare că există un atac masiv de tip DDOS asupra X. Lucrăm pentru a-l opri", a postat şeful platformei, referindu-se la faptul că a fost victima unui aşa-numit atac de tip denial of service, menit să supraaglomereze serverele companiei şi să provoace un blocaj.

Afirmaţia sa nu a fost deocamdată confirmată. X nu a răspuns la solicitările de detalii sau de a furniza dovezi ale presupusului atac cibernetic.

Interviul era programat pentru ora locală 20:00 (marţi, ora 3:00, ora României), pe contul de X al lui Donald Trump, care fusese suspendat după atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, dar restabilit după ce Elon Musk a cumpărat reţeaua socială în 2022. Discuţia a putut începe în cele din urmă la scurt timp după ora locală 20.30, dar nu a fost imediat clar dacă toţi utilizatorii puteau să aibă acces. În jurul orei 20.50, camera de chat avea peste un milion de urmăritori.

Elon Musk a promis pe contul său de X că va publica înregistrarea cât mai curând posibil după încheierea discuţiei.

După ce contul său de X a fost restabilit, fostul preşedinte american nu a revenit să posteze în mod regulat pe fostul său canal de comunicare preferat, ci a postat în continuare pe propria sa platformă de social media, Truth Social, pe care a înfiinţat-o după ce a fost interzis pe fostul Twitter. Însă o avalanşă de mesaje publicate luni pe vechiul său cont de X - de la videoclipuri de campanie la promovarea interviului - a semnalat revenirea pe reţeaua socială a celui care încearcă în prezent să îşi relanseze campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, care se confruntă cu dificultăţi de când Kamala Harris a intrat în cursă din partea democraţilor.

Interviul va fi realizat "fără un scenariu prestabilit, fără limite în ceea ce priveşte subiectele abordate şi ar trebui să fie foarte distractiv", asigurase anterior Elon Musk, care l-a susţinut pe Trump în campania electorală.

Deşi evenimentul media a început cu la mai mult de 40 de minute întârziere faţă de ora programată, Trump a încercat să transforme problemele într-un lucru pozitiv, felicitându-l pe Musk pentru numărul mare de oameni care încercau să se conecteze.

Vocea fostului preşedinte a sunat uneori nefiresc, au subliniat mulţi ascultători pe X. Unii au spus că îl făcea să sune ca un personaj de desene animate, alţii au sugerat că ar putea fi din cauza problemelor de compresie audio.

Problemele tehnice au amintit de un eveniment similar pe X în mai 2023, când guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a avut un început haotic al transmisiei pe X prin care urma să facă anunţul oficial al candidaturii sale pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale, tot din cauza unor defecţiuni pe platformă. La momentul respectiv, Trump l-a ironizat pe DeSantis pe propria sa platformă de social media, Truth Social. "Butonul meu roşu este mai mare, mai bun, mai puternic şi funcţionează (TRUTH!). Al tău nu funcţionează", a postat Trump.

Ce au vorbit Musk și Trump

Interviul de luni a atins o serie de subiecte, de la tentativa de asasinat asupra lui Trump de luna trecută la un miting din Pennsylvania, până la dorința lui de a obține ca SUA un sistem de apărare antirachetă „Iron Dome” precum cel din Israel și o piesă cheie a campaniei sale. - imigrația.

Musk l-a lăudat pe Trump pentru curajul său în timpul atentatului din 13 iulie, când urechea i-a fost atinsă de un glonţ. Musk şi-a anunţat sprijinul pentru Trump la scurt timp după acel atac. El l-a sprijinit pe preşedintele democrat Joe Biden în 2020, dar de atunci și-a schimbat opțiunea. Trump a confirmat că intenţionează să se întoarcă la Butler, Pennsylvania, locul atacului, pentru un miting în octombrie.

Trump a vorbit, de asemenea, despre ideea de a închide Departamentul federal al Educației și de a muta această responsabilitate către state, ca unul dintre primele sale acte dacă va câștiga alegerile din noiembrie.

Candidatul republican a vorbit, de asemenea, despre decizia lui Biden de a părăsi cursa după o performanță dezastruoasă în dezbatere și presiunea parlamentarilor vulnerabili ai democraților, calificând-o drept „o lovitură de stat”. El şi-a exprimat, de asemenea, furia că vicepreşedinta Kamala Harris îl înlocuieşte pe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie. "Ea nu a acordat niciun interviu de când a început toată această escrocherie", a repetat Trump, susţinând în mod fals că renunţarea lui Biden a fost o "lovitură de palat". Trump îl conducea pe Biden în multe sondaje efectuate în state care se vor dovedi esenţiale pentru rezultatul alegerilor din 5 noiembrie, dar acum Harris este înaintea sa în unele dintre aceste state.

De asemenea, Trump, un critic îndelungat al vehiculelor electrice, l-a lăufat pe Musk pentru Tesla. Este o schimbare de opinie după ce a obţinut susţinerea lui Musk. "Sunt pentru maşinile electrice. Trebuie să fiu, pentru că Elon m-a susţinut foarte puternic. Aşa că nu am de ales", a declarat Trump la un miting de la începutul lunii august. 

Administraţia Biden s-a străduit să popularizeze vehiculele electrice prin scutiri fiscale şi alte forme de sprijin, ca parte a obiectivului său mai larg de reducere a emisiilor de carbon, responsabile de schimbările climatice. Republicanii din Congres, inclusiv senatorul JD Vance, s-au opus acestor subvenţii.

Interviul cu Musk i-a oferit lui Trump ocazia de a profita de lumina reflectoarelor într-un moment în care campania sa se confruntă cu poticneli. Harris a erodat avansul lui Trump în sondajele de opinie şi i-a mobilizat pe alegătorii democraţi cu o serie de mitinguri pline de energie de când l-a înlocuit pe Biden în cursa pentru preşedinţie, în urmă cu trei săptămâni. Iar avântul ei ar putea primi un nou impuls la Convenţia Naţională Democrată de săptămâna viitoare din Chicago.

 

Subiecte în articol: Donald Trump Elon Musk interviu trump
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile