Antena 3 CNN Conferinţe Conferinţele RO 3.0 Ce probleme pun piedici marilor proiecte pentru dezvoltarea României | Conferinţa Naţională RO 3.0

Ce probleme pun piedici marilor proiecte pentru dezvoltarea României | Conferinţa Naţională RO 3.0

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:18 21 Iun 2024 Modificat la 16:18 21 Iun 2024

Proiecte importante de investiții pun România în mișcare, iar cei care le dezvoltă au stat față în față cu reprezentanți ai Guvernului, la conferința „Investitori pentru viitor. Marile proiecte care mișcă România”, organizată de Antena 3 CNN. 

Marile sectoare de activitate din România semnalează piedicile de care se lovesc atunci când vine vorba despre investiții. Cei care prelucrează oțelul, de exemplu, atrag atenția asupra efectelor situației geopolitice actuale.

„Este nevoie acum de finanțare și salutăm deschiderea Guvernului pentru identificarea unor soluții de finanțare pentru industria siderurgică. Efectul acestei intervenții se vede foarte clar.

Pe termen scurt, direct din bugetul de stat, prin taxele și impozitele colectate, dar, pe termen mediu și lung, impactul este mult mai important, iar el se vede în dezvoltarea economică și socială a românilor”, a spus Radu Ionescu, general manager companie de producție oțel.

Și cei care construiesc în România se lovesc de probleme, așa că cer implementarea urgentă a unor reglementări. 

Citește și: Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Până în 2032, proiectele noastre de investiții vor însemna peste 60 de miliarde de euro”

„Din păcate, în România, în afară de câteva companii care preiau betoane, restul deșeurilor din construcții nu sunt sortate și reciclate. Sper să progresăm și în acest lucru”, a spus Cristian Erbașu, director companie de construcții.

Lipsa, chiar și parțială, a reglementărilor poate bloca dezvoltarea unor investiții, inclusiv în sectorul energetic, avertizează experții. 

Toate aceste investiții se pot realiza printr-o strânsă colaborare între autorități și mediul de afaceri, spun reprezentanții Executivului.

„Fără acest parteneriat public-privat nu vom reuși să creștem. De exemplu, referitor la domeniul energiei, tot ce înseamnă producția de hidrogen, captare de dioxid de carbon sau zona de baterii, noi, la nivelul Ministerului, nu avem suficientă resursă umană și nu ne permitem să-i plătim la fel de bine cum își permite mediul privat”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei. 

Dezbaterile au avut loc în cadrul Conferinței Naționale RO 3.0 „Investitori pentru viitor. Marile proiecte care mișcă România”, organizată de Antena 3 CNN.  

Etichete: conferinta RO 3.0
Citește mai multe din Conferinţele RO 3.0
» Citește mai multe din Conferinţele RO 3.0
TOP articole