Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu finanțarea pentru metroul de la Cluj. Ciolacu vrea să se folosească banii din certificate verzi

Probleme cu finanțarea pentru metroul de la Cluj. Ciolacu vrea să se folosească banii din certificate verzi

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că sunt probleme cu banii pentru metroul de la Cluj, dar a precizat că acesta ar putea fi finanţat din sumele provenite din certificate verzi, pentru că este transport verde.

Marcel Ciolacu a fost întrebat ce sume din cererea de plată numărul 3 vor fi reţinute din cauza neîndeplinirii angajamentelor.

„Sunt trei probleme la cererea de plată 3. Sunt nişte numiri în consiliile de administraţie, la societăţile din energie, unde este un dialog, unde, dacă se va opri o sumă, vom avea între şase şi opt luni de recuperare a acestor bani. Este jalonul cu microîntreprinderile, 206, şi vom vedea care este abordarea Comisiei în continuare. Este problema cu metroul de la Cluj, unde de asemenea căutăm o abordare comună. Acolo au fost două licitaţii. (...) Noi oricum trebuie să reducem 10% din împrumuturi şi presupun că aceşti bani vor fi reduşi din împrumut. Împreună cu ministrul Boloş am început deja demersurile de a găsi altă cale de a finanţa metroul de la Cluj. Metroul de la Cluj nu se făcea cu 300 de milioane cât veneau din PNRR, metroul de la Cluj costă peste două miliarde, deci oricum aveam nevoie de o sumă mai mare. Avem acces la o sumă de aproximativ 4,5 miliarde din certificate verzi şi acolo încercăm să introducem metroul, pentru că este transport verde”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că din aceste sume ar putea fi finanţate şi alte lucrări pentru metroul din Bucureşti, nu doar pentru cel de la Cluj.

„Eu aş introduce şi porţiune din metroul din Bucureşti. Să mergem să folosim acei bani pentru transport verde, respectiv metrou în Cluj şi Bucureşti”, a afirmat prim-ministrul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile