Antena 3 CNN Externe Prințul Andrew, la un pas de a fi evacuat de Regele Charles. Monarhul i-a retras echipa de securitate de la reședința Royal Lodge

Prințul Andrew, la un pas de a fi evacuat de Regele Charles. Monarhul i-a retras echipa de securitate de la reședința Royal Lodge

de Roxana Mihăiescu    |   

Regele Charles dorește să se desprindă complet de fratele său mai mic, prințul Andrew, care a fost implicat în diverse scandaluri în ultimii ani. Astfel, ducele de York ar putea fi forțat să se mute din Royal Lodge până la începutul toamnei.

Regele Charles face presiuni de multă vreme asupra fratelui său, Prințul Andrew, pentru a-l convinge să părăsească reședința, o vilă cu 30 de camere evaluată la 30 de milioane de lire sterline, unde locuiește alături de fosta sa soție, Sarah Ferguson.

De la începutul anului 2022, monarhul a suportat cheltuielile pentru securitatea privată a reședinței, după ce polițiștii înarmați care îl protejau pe Andrew, care costau trei milioane de lire sterline pe an, au fost retrași în urma scandalului Jeffrey Epstein.

Regele Charles i-a retras echipa de securitate de la reședința Royal Lodge

Acum, monarhul britanic a demis echipa de securitate privată de zece persoane care îi asigura protecția prințului Andrew la reședința din Windsor.

O sursă de la Palat a declarat pentru The Sun: „Toată lumea speculează că acest lucru înseamnă că Ducele va trebui să părăsească Royal Lodge, pentru că ce alt motiv ar putea exista pentru a-i retrage securitatea?”.

Gărzile private își vor încheia contractele la sfârșitul lunii octombrie și nu se știe dacă cineva va fi angajat pentru a le înlocui.

„Nu este un secret că Regele vrea să-l scoată de acolo”, a mai adăugat sursa.

Regele ar putea tăia și finanțarea anuală de patru milioane de lire sterline pe care o oferă pentru a-l sprijini pe Duce.

La începutul acestui an, sursa citată scria că Andrew a refuzat oferta de a se muta în Frogmore Cottage, fosta reședință a lui Harry și Meghan, aflată în apropiere.

Surse din cadrul Palatului au subliniat că, deși Andrew „rămâne fratele regelui” și este binevenit la evenimentele de familie, nu va reveni niciodată la îndatoririle sale publice.

Andrew a fost prins anterior făcând lobby în culise pentru ca Ministerul de Interne să-și restabilească avantajul de securitate finanțat de contribuabili.

Reamintim că Prințul Andrew a renunțat la funcțiile regale în 2019, în urma scandalului legat de prietenia sa cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracțiuni sexuale.

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile