Antena 3 CNN Externe Primul tip de carne artificială a fost aprobat pentru comercializare în Europa. Cine o poate consuma

Primul tip de carne artificială a fost aprobat pentru comercializare în Europa. Cine o poate consuma

Andreea Ştefan
1 minut de citit Publicat la 17:38 17 Iul 2024 Modificat la 17:43 17 Iul 2024

Marea Britanie va deveni prima ţară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator, după ce organismele de reglementare au permis unui start-up local să producă carne de pui din celule cultivate în laborator, carne ce va fi destinată animalelor de companie, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Odată cu obţinerea aprobărilor necesare, start-up-ul Meatly a informat miercuri că are de gând să înceapă să producă eşantioane comerciale ale hranei sale pentru animale, în contextul în care lucrează în continuare la reducerea costurilor şi extinderea producţiei până la o scară industrială în următorii trei ani.

„Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-şi hrăni pisicile şi câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere uşoară", a declarat directorul general de la Meatly, Owen Ensor.

Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod convenţional. Însă industria are probleme din cauza reducerii investiţiilor, a dificultăţilor în a ajunge la un volum mare de producţie şi a reacţiilor ostile apărute în unele ţări.

Carnea cultivată în laborator este creată în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.

Obţinerea aprobărilor necesare pentru consumul de către oameni al cărnii cultivate în laborator este de aşteptat să fie un proces îndelungat în Europa, ceea ce a făcut ca start-up-urile din acest domeniu să se uite spre Asia şi SUA pentru creşterea viitoare. Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole