Antena 3 CNN Life Primul caz înregistrat la oameni al unui virus periculos

Primul caz înregistrat la oameni al unui virus periculos

1 minut de citit Publicat la 17:06 28 Iun 2018 Modificat la 17:06 28 Iun 2018

Printre temerile legate de Zika, febra denga și alte boli, țânțarii încep să fie o amenințare din ce în ce mai gravă la adresa sănătății umane. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Florida adaugă o nouă preocupare la lista de infecții: virusul Keystone. 
  
Într-un articol publicat în revista Clinical Infectious Diseases, cercetătorii detaliază primul caz cunoscut al virusului Keystone, numit după orașul din Florida unde virusul a fost identificat pentru prima dată în 1964 la un om. 
  
Virusul a fost identificat anterior în animale precum veverițe și cerbi în sud-estul Statelor Unite și de mult timp s-a bănuit că ar putea infecta și oamenii, dar nu a existat niciodată un caz confirmat. Noul raport de caz relatează cazul unic al unui  adolescent care a mers la o clinică de urgenț , prezentând febră și o erupție cutanată în august 2016. 
  
Erupția a început pe piept și s-a răspândit pe stomac, brațe, spate și față, iar conform raportului de caz adolescentul a spus că se simte "fierbinte" cu o seară înainte de prezentarea la clinică. Temându-se de Zika, doctorii au luat mostre de la pacient care au dezvăluit în cele din urmă că pacientul avea virusul Keystone.  
  
"Este una dintre acele situații în care, dacă nu știi ce să cauți, nu găsești", a declarat autorul studiului J. Glenn Morris, MD, director al Institutului de Patogeni din Universitatea din Florida. 

Deși virusul nu a fost găsit în oameni, infecția poate fi destul de comună în Florida de Nord. 

Etichete: tantari Florida
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole