Buzoianul Mircea Tatu a plantat tomate pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, în solarii încălzite. Fermierul anunță că roșiile sale vor ajunge pe tarabe după jumătatea lunii martie.
Producătorul buzoian de legume spune că preţul piperat la kilogramul de roşii, de la început, reflectă cheltuielile mari nu numai cu încălzirea solariilor, ci şi cu lucrările agricole, toate realizate prin metode naturale.
Acesta spune că o zi de încălzire îl costă 2500 de lei pe zi, iar costurile se vor regăsi în prețul roșiilor.
În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu primele roșii românești produse în Buzău.
Chiar dacă suntem aproape de jumătatea lunii martie, solariile sunt încălzite fără oprire. Iar roșiile se coc în funcție de cum au fost polenizate.
Anul trecut primele roșii românești au ieșit pe piață cu 33 de lei kilogramul. Acum prețurile sunt cu 10% mai mari, așa că tomatele se vor vinde inițial cu 37 de lei kilogramul.