Antena 3 CNN Actualitate Primele rezultate ale analizelor medicale în dosarul accidentului mortal din Pantelimon. Ce substanțe consumase șoferul de 17 ani

Primele rezultate ale analizelor medicale în dosarul accidentului mortal din Pantelimon. Ce substanțe consumase șoferul de 17 ani

de Georgiana Marina    |   

Minorul de 17 ani acuzat că a condus fără permis și a provocat accidentul din Pantelimon în care un băiat a fost ucis, iar sora lui a fost grav rănită ar fi avut în corp azot și heliu. Avocatul familiei victimelor susține că acuzatul ar fi inhalat aceste substanțe, vândute de cele mai multe ori ca droguri.

În fața anchetatorilor, băiatul a spus că și-a pierdut cunoștința pentru câteva momente după impactul în care un copil a fost ucis și un altul a rămas fără picior.

În acest caz, procurorul de caz a dispus efectuarea trei expertize. Primele rezultate ale buletinului medical arată că băiatul de 17 ani ar fi consumat mai multe substanțe, care vor fi analizate de specialiști pentru a se stabili cu exactitate despre cel fel de substanțe este vorba. Sunt informații că ar fi vorba despre azot și heliu.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat pentru Antena 3 CNN cum ar putea aceste rezultate să schimbe cursul anchetei penale: "Toate cele trei expertize sunt utile și concludente cauzei, pentru că în primul rând, în cea tehnică auto se stabilește dinamica producerii accidentului. Sigur că aceasta se va corobora cu alte mijloace de probă.

Țin să spun că inculpatul minor a încercat oarecum să producă o altă realitate decât cea faptică și juridică, așa cum reiese din probele administrate.

Expertiza medico-legală va stabili starea de infirmitate suferită de fetița minoră, iar cea toxicologică va stabili dacă inculpatul a fost sau nu sub influența unor substanțe psihoactive.

Cei doi (inculpatul și tânărul de 19 ani care era lângă el în mașină – n.r.) au declarat că în urmă cu 24 de ore față de producerea accidentului ar fi consumat aceste substanțe, un balon, e o practică, înțeleg că ar conține azot și heliu. În  în măsura în care vor fi identificate aceste substanțe, urmează ca expertul să ne comunice dacă ele au un caracter psihoactiv, dacă sunt interzise, dacă produc astfel de stări care să îl facă incompatibil cu a conduce un autoturism".

În timpul anchetei au fost audiați martori, printre care și cel care a sosit primul la fața locului și care era încă după o săptămână și ceva sub stare de șoc vizavi de cele văzute și constatate personal, a mai spus avocatul.

Băiatul de 17 ani, despre care poliţiştii spun că se afla la volan, este arestat preventiv, iar celălalt, de 19 ani, care era lângă el, este plasat sub control judiciar.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile