Antena 3 CNN Externe Primele inculpări în Dosarul Russiagate. Mircea Geoană: „În spate se află o primă mutare a fostului șef FBI dat afară de Trump”

Primele inculpări în Dosarul Russiagate. Mircea Geoană: „În spate se află o primă mutare a fostului șef FBI dat afară de Trump”

Trei membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au fost puşi sub acuzare de procurorul special care anchetează presupusa implicare a Rusiei în alegeri. Fostul director al campaniei electorale, Paul Manafort, şi un asociat sunt învinuiţi, între altele, de spălare de bani, complot şi fals în declaraţii. Analiştii politici consideră că acest scandal de proportii i-ar putea distruge cariera politica a lui Donald Trump.

„A fost o zi foarte complicată în SUA. Fostul șef de campanie și asociatul de afaceri nu au fost puși sub acuzare pentru campanie ci pentru relația cu Ianucovici. De ce mă uit la lista lungă de acuzații și la legea americană care e aspră pe spălare de bani, evaziune fiscală, nedeclararea conturilor din straăinatate. În spate se află o primă mutare a fostului șef FBI dat afară de Trump, cel care este procurorul spececial în acest caz și care înceracă să obțină informații care duc către miza: dacă rușii au avut de a face cu campania.

Audierea din Senatul SUA a celor de la Google, Facebook și Twitter. Se duc oamenii acolo și spun, Facebook spune că în campania prezidențială pe bază de conținut rusesc au ajuns informații de natură propagandistică la 126 de mil de americani.

Tot ce era legat de homosexuali, rasiale, imigranți dând combustibil lui Trump. Întrebarea e de ce va găsi legătura între campanie și acest efort al Rusiei de a inflluența alegerile. A mai fost o veste: unul din cei mai influenți lobbysti, Johnny Podesta, a demisonat de la firma de consultanță pentru că și la democrați ar exista o astfel de interferență. Lumea se întreabă, cunoscandu-l pe Trump de ce nu cumva, exasperat, să schimbe procurorul. În SUA, FBI nu face parte din law inforcement. El face anchete și președintele poate să îl schimbe pe Muller când vrea. E o opțiune nucleară care poate duce la imfidgement, suspendarea președintelui”, a declarat Mircea Geoană la Antena 3.

Subiecte în articol: Mircea Geoană Donald Trump previziuni
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile