În aceste condiții, dezvoltarea Capitalei și implicit nivelul de trai al bucureștenilor sunt grav afectate ca urmare a blocării celor mai multe proiecte de investiții. Cel mai recent exemplu în acest sens s-a produs astăzi, când consilierii generali au respins un proiect de infrastructură mare al primarului PNL de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu.
Reacțiile nu întârzie însă să apară și chiar dacă provine din PSD, primarul de la Sectorul 4, Daniel Băluță, pare să fie pe aceeași lungime de undă cu Ciucu și afirmă răspicat faptul că bucureștenii nu trebuie să fie afectați de luptele politice. Ba mai mult, Băluță promite în numele PSD că va face toate eforturile necesare pentru deblocarea tururor investițiilor pe care oamenii le așteaptă de la primării.
„Bucurestenii nu trebuie sa sufere din cauza unor absurde blocaje administrative. Investitiile trebuie deblocate, fara partizanat politic. Indiferent de partide si interese politice, lucrarile de interes public au nevoie de sustinere. Oamenii asteapta solutii, nu bete in roate in calea ridicarii calitatii vietii lor. Facem un apel la responsabilitate. PSD este gata sa fie parte din solutiile pentru un Bucuresti modern”, declară Daniel Băluță.
Conform edilului de la Sectorul 4, PSD va trece peste partizanatul politicii și se va asigura că toate proiectele importante vor fi susținute de către toate partidele reprezentate în Consiliul General, lucru care, cel puțin în privința Sectorului 4, nu s-a întâmplat până acum.
„Proiectele noastre de investiții nici măcar nu au ajuns în dezbaterea Consiliului General, deși noi le-am depus de mai bine de jumătate de an. Evident, acest mod de lucru ne discriminează pe noi, cetățenii din sectorul 4, iar asta nu trebuie să se mai întâmple”, mai spune Daniel Băluță.
Între timp însă, alți primari par să fie mai bine conectați în cadrul Consiliului General, de unde primesc des și la timp avizele cerute. Doar astăzi, edilul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, a primit undă verde din parte consilierilor muncipali pentru 2 mari proiecte: „promenadă verde” și așa numitul program „Căldură și apa caldă pentru cetățenii din sectorul 1”.