Antena 3 CNN Externe Primarul orașului Nabatiyeh din Liban a fost ucis de Israel într-un raid aerian. Macron: "Israelul bombardează fără discernământ"

Primarul orașului Nabatiyeh din Liban a fost ucis de Israel într-un raid aerian. Macron: "Israelul bombardează fără discernământ"

de Adrian Iclozan    |   

Ahmad Kahil, primarul orașului Nabatiyeh din sudul Libanului, se numără printre persoanele ucise, miercuri, în loviturile efectuate de Israel asupra acestei municipalități, relatează The Guardian, care citează AFP.

Nabatiyeh este cunoscut drept un fief al grupării Hezbollah.

"Primarul din Nabatiyeh, printre alții, a fost martirizat. Este un masacru", a declarat guvernatorul local Howaida Turk, care a adăugat că a fost bombardată clădirea primăriei și că bilanțul preliminar indică cel puțin cinci morți.

Conform acestui oficial, 11 lovituri au vizat orașul și zonele învecinate, la câteva zile după ce un alt raid israelian a distrus o piață din Nabatiyeh.

Exploziile și incendiile au creat un "lanț de foc" în zona bombardată, a adăugat guvernatorul.

Ulterior, știrea privind moartea primarului din Nabatiyeh și a altor persoane a fost preluată de agenția națională de știri din Liban, NNA, semnalează CNN.

Mai târziu în cursul zilei de miercuri, armata israeliană a precizat că raidul din orașul libanez a vizat depozitele de arme și centrele de comandă ale Hezbollah, pe care gruparea pro-iraniană le-ar fi încorporat în structuri civile.

Macron acuză Israelul de bombardamente "fără discernământ"

Președintele francez Emmanuel Macron a acuzat Israelul că lansează "lovituri fără discernământ" în Liban și Gaza și că țintește forțele ONU de menținere a păcii, notează Times of Israel.

Informația provine de la Palatul Elysee, care a publicat o informare privind convorbirea telefonică purtată, marți, de președintele francez și de premierul israelian.

Conform sursei citate, Emmanuel Macron a insistat pentru o încetare a focului de 21 de zile în Liban, în vederea unei soluții diplomatice, singura, în opinia liderului francez, care poate satisface cerințele de securitate ale Israelului.

Însă Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru o încetare a focului și a declarat că ar accepta doar un acord în care toate forțele Hezbollah sunt împinse în spatele unei zone-tampon de la granița cu Libanul a statului evreu.

Macron și-a exprimat, de asemenea, indignarea după ce mai mulți militari din UNIFIL, forța ONU de menținere a păcii în Liban, au fost răniți de armata israeliană la Naqoura.

El a cerut Israelului să pună capăt acestor lovituri "nejustificate".

În replică, premierul israelian a continuat, marți, să ceară UNIFIL să se retragă din zonele în care IDF se luptă cu Hezbollah, în sudul Libanului.

Șeful forței UNIFIL a respins, tot marți, cererea israeliană.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile