Antena 3 CNN Externe O primăriță din Mexic a murit după ce a fost împușcată de 19 ori în centrul orașului pe care îl administra

O primăriță din Mexic a murit după ce a fost împușcată de 19 ori în centrul orașului pe care îl administra

Yolanda Sanchez a fost prinsă într-o ambuscadă de mai mulți bărbați înarmați.

de Robert Kiss    |   

Mai mulți bărbați înarmați au ucis-o pe primărița unui oraș din Mexic, la doar câteva ore după alegerea Claudiei Sheinbaum, prima femeie președinte din istoria țării. Yolanda Sanchez a fost împușcată în orașul Cotija, pe care îl administra din septembrie 2021, potrivit BBC.

Yolanda Sanchez a fost prinsă într-o ambuscadă de mai mulți bărbați înarmați în centrul orașului Cotija, luni. Potrivit presei locale, aceasta a fost împușcată de 19 ori și a murit la spital la scurt timp după atac. Bodyguardul ei a fost, de asemenea, ucis în confruntare.

Până acum nu au fost efectuate arestări în legătură cu atacul, dar se crede că bărbații înarmați aparțineau unui grup de crimă organizată. Sanchez reclamase că a primit mai mai multe amenințări cu moartea după ce a preluat mandatul în septembrie 2021.

De altfel, ea fost ținută ostatic timp de trei zile de bărbați înarmați care au răpit-o sub amenințarea armelor în timpul unei vizite în statul vecin Jalisco în 2023. Politicianul a spus că răpitorii ei au încercat să îi provoace o „teroare psihologică” înainte de a o elibera.

Yolanda Sánchez a spus că bărbații care au amenințat-o după ce a câștigat alegerile au cerut ca ea să predea securitatea orașului polițiștilor de stat, care erau plățiți de grupurile de crimă organizată. Ea a refuzat și a cerut armatei să întărească orașul. În urma incidentului, primărița și-a angajat doi bodyguarzi înarmați.

Uciderea ei de luni a avut loc la mai puțin de o zi după alegerile generale care au fost umbrite de uciderea candidaților locali.

Peste 20 de persoane care candidează pentru o funcție au fost ucise din septembrie, conform cifrelor oficiale, dar sondajele independente au arătat că ar fi vorba de aproximativ 40.

Cursa prezidențială a fost câștigată de Claudia Sheinbaum, care va depune jurământul pe 1 octombrie ca prima femeie care deține funcția de președinte în Mexic. Contracandida sa, Xóchitl Gálvez, a criticat violența care a afectat campania.

Gálvez a spus că, atunci când a sunat-o luni, pe doamna Sheinbaum, i-a spus că „am văzut un Mexic cu multă durere și violență. Îmi doresc să poată rezolva problemele grave pe care le are poporul nostru”.

Subiecte în articol: Mexic crima atac armat
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben