Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria Sectorului 5 anunță că a fost atacată de hackeri, care îi cer o sumă uriașă. Piedone: "Nu vom plăti"

Primăria Sectorului 5 anunță că a fost atacată de hackeri, care îi cer o sumă uriașă. Piedone: "Nu vom plăti"

de Adrian Iclozan    |   

Un atac cibernetic a avut loc, sâmbătă, asupra serverelor Primăriei Sectorului 5, relatează Agerpres, care citează o postare Facebook al instituției respective.

"În această dimineață, angajații Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituției nu funcționează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanță pentru a remedia problema și s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic.

Pe ecranul sistemelor apare și un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari. (...) Menționăm că au fost atacate doar serverele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu și cele ale altor direcții, care își derulează activitatea în alte sedii", a precizat primăria de sector.

‼️???? ?????????? ?????? ?????????? ?????̆???? ?????????? ? - ???????? ??? ??̆??????̆???? ? ???????? ?? ?????? ❗️În...

Publicată de Primaria Sectorului 5 pe Sâmbătă, 26 octombrie 2024

Reprezentanții primăriei precizează că au luat legătura cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și cu oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică, pentru a urma toți pașii necesari remedierii acestei situații.

Piedone: "Nu plătim teroriștii cibernetici"

Primarul Cristian Popescu Piedone a afirmat că nu va plăti suma cerută de "teroriștii cibernetici".

"Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici. Vreau mulțumesc ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, şi reprezentanților DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situației, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta", a transmis edilul.

Incidentul sesizat de primăria de sector nu s-a reflectat, aparent, asupra site-ului web al instituției.

Site-ul sector5.ro părea să funcționeze normal la ora acestei actualizări.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile