Antena 3 CNN Actualitate Primăria Bucureşti a închis o parcare de 500 de locuri înainte de începerea şcolii

Primăria Bucureşti a închis o parcare de 500 de locuri înainte de începerea şcolii

de Radu Tiliță    |   

Bucureştiul a rămas la început de an şcolar fără una dintre cele mai mari parcări de tip park&ride de care dispunea oraşul. 

Este vorba despre parcarea din zona Pantelimon. Acolo în fiecare zi, ar fi putut fi lăsate 500 de maşini. 

Sistemul de parcare de tip park&ride este unul dintre cele mai apreciate metode de parcare din Bucureşti, pentru cei care vin la serviciu sau la şcoală din judeţul Ilfov în Bucureşti. 

Şoferii pot evita rapid traficul din Capitală şi să ajungă la destinaţia dorită cu metroul, autobuzul sau tramvaiul.

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, Primăria Capitalei a decis să închidă această parcare din zona Pantelimon, cu o capacitate de peste 500 de locuri. 

Astfel, şoferii puteau veni să-şi lase maşinile aici şi să folosească transportul public în comun pentru a ajunge la locul de muncă.

Toate aceste 500 de maşini se vor întoarce cel puţin o lună în traficul din Bucureşti.

Primăria Capitalei susţine că a luat această decizie pentru a face curăţenie, însă când a ajuns echipa Antena 3 CNN la filmare, la curăţenie era o singură persoană.

„Mai târziu va veni prietenul meu, dar aici sunt doar eu. Primul etaj, al doilea etaj, eu curăţ”, spune cel care se ocupa de curăţenie.

Şoferii fac haz de necaz şi spun că cel mai probabil, la redeschidere, parcarea va fi contracost.

În schimb, în parcările deschise, locurile sunt ocupate deja. Sudul Bucureştiului stă cel mai bine la acest capitol, dar un studiu oficial ne arată faptul că oraşul ar avea nevoie de 30 de astfel de parcări, pentru a fluidiza traficul.

Cifrele oficiale ne arată că în Bucureşti şi Ilfov există peste 1,5 milioane de maşini la 2,3 milioane de locuitori, ceea ce înseamnă că la fiecare trei oameni există două maşini, iar locuri de parcare sunt doar pentru 15% dintre ele.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile