Potrivit primarului Antonie Marius-Cristian, comunitatea a decis să se implice în proiectul de împădurire a localităţii cedând terenurile considerate degradate. Astfel, a fost înființată o asociație care a întocmit toată documentația pentru a primi avizul de la Mediu, dar şi pentru a primi subvenția de pierdere de venit în valoare de 190 de euro, care s-ar pierde dacă fiecare localnic şi-ar depune dosarul individual.
"La nivelul localității Daneţi încă de când a fost implementat acest ghid de împăduriri din PNRR s-au făcut mai multe ședințe de informare cu cetăţenii. iar pe parcursul unui an de zile s-au tot strâns cereri din partea acestora pentru a ceda terenurile în favoarea împăduririi.
La nivelul localităţii este înființată o asociație a proprietarilor de pădure, iar pentru suprafețele de teren care în prezent sunt foarte degradate, terenuri pe care nu se mai cultivă de aproximativ 20 de ani s-a dispus în colaborare cu cetăţenii să se formeze o asociație şi aceste terenuri să se preteze pentru împăturire.
Pană în momentul de fată s-a adunat o suprafața de 630 de hectare la care deja am obținut avizul de principiu al Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea în vederea împăduririi. S-au făcut studiile pedologice, deci practic suntem în linie dreapta.
Urmează avizul de mediu si depunerea proiectului la minister. Eu estimez că în luna februarie 2024 ne putem apuca de plantare(...)
Rugămintea mea la domnul ministru ar fi ca eligibilitatea celor 190 de euro pe care ministerul îi acordă să se realizeze printr-o adeverinţă eliberată de APIA prin care să se specifice faptul că terenurile respective beneficiază de subvenție pe ultimele 12 luni şi să nu ne rezumăm doar la acea suprapunere a terenurilor", a spus Antonie Marius-Cristian, primarul Comunei Daneți, judeţul Dolj, în cadrul conferinței regionale "România redevine verde - trei paşi fără întoarcere".