Antena 3 CNN Externe Prima reacție a Rusiei după ce Coreea de Nord i-a trimis soldați lui Putin: „Vom continua cooperarea”

Prima reacție a Rusiei după ce Coreea de Nord i-a trimis soldați lui Putin: „Vom continua cooperarea”

de Bianca Chirilă    |   

Rusia a declarat luni că intenţionează să îşi continue cooperarea cu Coreea de Nord, în timp ce Phenianul este acuzat că înarmează Moscova şi că a trimis soldaţi nord-coreeni pe teritoriul rus în vederea desfăşurării lor în Ucraina, informează AFP, transmite Agerpres.

„Vom continua dezvoltarea acestei cooperări”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, dând totodată asigurări că această alianţă „nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni” pentru că „nu este îndreptată împotriva unor ţări terţe”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat săptămâna trecută Coreea de Nord că se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi pentru a ajuta Rusia în război.

Vineri, agenţia de spionaj a Coreei de Sud a anunţat că Phenianul a trimis deja 1.500 de militari din trupele speciale în Orientul Extrem rus pentru antrenament şi aclimatizare şi că aceştia cel mai probabil vor fi desfăşuraţi în curând pe frontul din Ucraina.

Rusia şi Coreea de Nord au negat amândouă că Phenianul ar fi trimis personal militar pentru a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina.

De cealaltă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că „are dovezi clare că sunt transferați oameni din Coreea de Nord în Rusia”.

„Acum avem dovezi clare că sunt transferaţi oameni din Coreea de Nord în Rusia, iar aceştia nu sunt doar muncitori pentru industrie, ci şi personal militar. Şi aşteptăm o reacţie normală, onestă, puternică din partea aliaţilor noştri la asta. De fapt, acesta este încă un stat care se alătură războiului contra Ucrainei”, a mai spus Zelenski.

Pe măsură ce relaţiile dintre Phenian şi Seul s-au degradat în ultimele luni, Coreea de Nord, dotată cu arma nucleară, s-a apropiat şi mai mult de Rusia, aliată a regimului nord-coreean încă din vremea înfiinţării acestei ţări după al Doilea Război Mondial.

Subiecte în articol: Coreea de Nord Ucraina Rusia arme
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile