Antena 3 CNN Externe Prima reacție a lui Donald Trump după a doua tentativă de asasinat asupra sa: „A fost cu siguranță o zi interesantă”

Prima reacție a lui Donald Trump după a doua tentativă de asasinat asupra sa: „A fost cu siguranță o zi interesantă”

Donald Trump a rupt tăcerea duminică seara cu privire la ceea ce autoritățile federale investighează ca fiind o a doua tentativă de asasinat asupra vieții sale în doar două luni, notează The Independent.

Într-o postare pe Truth Social duminică seara târziu, candidatul republican la președinție a descris împușcăturile dejucate la clubul său de golf Trump International din West Palm Beach, Florida, drept o „zi interesantă” și a lăudat Serviciile Secrete și agențiile de aplicare a legii pentru o „muncă incredibilă” în protejarea sa.

„Aș dori să mulțumesc tuturor pentru grija și urările de bine - A fost cu siguranță o zi interesantă!”, a spus el.

„Cel mai important, vreau să mulțumesc Serviciului Secret al SUA, șerifului Ric Bradshaw și biroului său de patrioți curajoși și dedicați, precum și tuturor forțelor de ordine, pentru munca incredibilă depusă astăzi la Trump International pentru a mă menține în SIGURANȚĂ, în calitate de al 45-lea președinte al Statelor Unite și candidatul republican în viitoarele alegeri prezidențiale”.

El a încheiat: „MUNCA DEPUSĂ A FOST ABSOLUT REMARCABILĂ. SUNT FOARTE MÂNDRU SĂ FIU AMERICAN!”

Deși acesta a fost primul său comentariu public direct, Trump nu a pierdut timpul în strângerea de fonduri în urma presupusului atac.

Nu la mult timp după ce împușcăturile au ieșit la iveală, campania lui Trump a trimis un e-mail de strângere de fonduri către susținătorii săi, în care scria „Au fost focuri de armă în apropierea mea, dar înainte ca zvonurile să înceapă să scape de sub control, am vrut să auziți mai întâi acest lucru: SUNT ÎN SIGURANȚĂ ȘI BINE!”

Trump a continuat: „Nimic nu mă va încetini. Nu mă voi preda NICIODATĂ! Vă voi iubi mereu pentru că m-ați susținut”.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, când fostul președinte juca o partidă de golf la clubul său din Florida.

Potrivit autorităților, un agent al Secret Service a observat țeava unei puști care ieșea printr-un gard, în timp ce mogulul de afaceri se afla la doar 300-500 de metri distanță, și a deschis focul asupra suspectului.

Suspectul, care a fost identificat drept Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, ar fi fugit de la locul faptei, dar a fost reținut pe I-95 după ce polițiștii au „inundat” interstatala, potrivit șerifului comitatului Martin, William Snyder.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile