Antena 3 CNN Actualitate Cum arată și la ce viteză ajunge prima mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca

Cum arată și la ce viteză ajunge prima mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca

Un nou prototip de mașină electrică a fost gândit, conceput şi dezvoltat la Cluj-Napoca. Prototipul, început în urmă cu patru ani, a fost gândit de Newcar4future, un start-up pornit și finanțat de Voicu Oprean, fondator al companiei IT Arobs, împreună cu alți pasionați de inginerie.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Programul și designul sunt dezvoltate în România de o echipă IT. Piesele, care provin majoritar din străinătate, au fost asamblate la noi.

„Este o mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca și în aproape toate centrele unde AROBS își  desfășoară activitatea. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca UTCN, dar și cu firme și persoane fizice care sunt pasionate de construirea și testarea limitelor tehnologice într-un domeniu atât de frumos, dar și concurențial”, a declarat Voicu Oprean, investitor principal Newcar4future, fondator și CEO al AROBS.

[GAL layout="2"]

Mașina are caroserie de carbon și este pusă în mişcare de două motoare amplasate individual în roţile din spate. Viteza maximă pe care o poate atinge această mașină este de 140 de kilometri la oră, iar autonomia celor doi acumulatori este de 350 de kilometri. O încărcare nu durează mai mult de două ore.

Deşi nu are încă un nume, iar preţul nu a fost stabilit, investitorii se pregătesc să lanseze o mini producţie de serie.

Investiția în crearea prototipului s-a ridicat la aproximativ 500.000 euro, iar pentru începerea producției startup-ul va încerca să atragă o finanțare de două milioane de euro.

 

Subiecte în articol: masina masina electrica Cluj-Napoca
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile