Antena 3 CNN Externe Prima imagine cu Ilya Yashin, critic al lui Putin, după ce a fost eliberat prin schimbul de prizonieri. Cu cine s-a fotografiat

Prima imagine cu Ilya Yashin, critic al lui Putin, după ce a fost eliberat prin schimbul de prizonieri. Cu cine s-a fotografiat

de Georgiana Marina    |   

Primele imagini ale disidenților ruși eliberați în cel mai mare schimb de prizonieri Est-Vest din istoria post-sovietică au apărut vineri dimineață pe rețelele sociale.

Ilya Yashin, un critic proeminent al Kremlinului care ispășea o pedeapsă de 8 ani și jumătate pentru că a criticat războiul Rusiei în Ucraina, a postat pe canalul său Telegram o fotografie în care apare printre asociații lui Alexei Navalny, imaginea fiind distribuită și pe Twitter de mai multe publicații.

Printre aceștia se numără Vadim Ostanin, fost coordonator al biroului regional al lui Navalny, care a fost arestat după ce rețeaua politică a lui Navalny a fost scoasă în afara legii în 2021, condamnat pentru extremism.

"Vă voi spune totul în curând. Între timp, mulțumesc doar tuturor celor care au fost îngrijorați. Vă îmbrățișez pe toți!", a scris Yashin pe Telegram.

Yashin, fost membru al unui consiliu municipal din Moscova, a fost unul dintre puținii activiști de opoziție cunoscuți care au rămas în Rusia după război.

Fotografii ale lui Yashin și ale artistului Sasha Skochilenko, care a fost condamnat la șapte ani de închisoare în noiembrie 2023 pentru că a înlocuit mai multe etichete de preț într-un supermarket cu sloganuri anti-război, au fost postate și de Maria Pevchikh, asociată a lui Navalny.

Cine e Ilya Yashin

Ilya Yashin a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare în 2022, sub acuzația de răspândire a „informații false” despre armată.

El a fost judecat pentru un videoclip pe care l-a postat pe YouTube, în care a discutat despre dovezile atrocităților rusești în apropiere de Kiev.

La câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina, a fost adoptată o legislație care prevedea pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru răspândirea de „informații false” despre armată.

Yashin a fost un prieten și aliat de multă vreme al lui Alexei Navalny.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile