Antena 3 CNN Actualitate Prima creșă construită de la zero, în ultimii 46 de ani, a fost deschisă în Sectorul 6 din Bucureşti

Prima creșă construită de la zero, în ultimii 46 de ani, a fost deschisă în Sectorul 6 din Bucureşti

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:56 09 Mai 2024 Modificat la 11:56 09 Mai 2024

Clădirea dispune de 135 de locuri şi chiar dacă este nouă, acestea au fost deja ocupate. Primăria spune că anul viitor vor mai fi deschise încă trei creşe pentru că cererea este din ce în ce mai mare.

Pentru părinţii care vor să se întoarcă la muncă, găsirea unei creşe potrivite pentru cei mici este o întreagă aventură. Adulţii îşi doresc clădiri noi, dotate corespunzător, dar şi un personal tânăr şi prietenos. Un astfel de loc a fost deschis în vestul Capitalei, acolo unde nu se mai construise o creşă de peste patruzeci de ani.

”Această creşă este nou nouţă. Astăzi tocmai şi-a deschis porţile. Este o creşă în care funcţionează mai multe grupe care totalizează 135 de copii. Creşa este dotată cu tot ce trebuie să aibă o creșă, de la un loc de joacă mare până la mobilier dedicat, bucătărie, spălătorie, uscătorie”, a precizat Ciprian Ciuci, primarul Sectorului 6.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini cu noua creșă din Sectorul 6.

[GAL layout="5"]

Investiţia valorează 18 milioane de lei, dar jumătate din sumă a fost acoperită cu fonduri europene, iar cealaltă jumătate a venit din bugetul local. Programul este de la ora 8 la ora 18, iar mâncarea este pregătită chiar în bucătăria grădiniţei.

”La micul dejun au pastă de caşcaval cu unt şi ou, la 10 au struguri şi cu ceai, la prânz au supă de legume, piure de cartofi cu ficăţei de pui şi salată de varză”, a spus bucătăreasa.

Totodată, numărul copiilor alocaţi pe fiecare grupă este unul mai mic faţă de restul unităţilor de învăţământ antrepreşcolar. Astfel, educatorii se pot axa mai atent pe educaţia juniorilor.

”Este prima creşă care, respectând ordinul Ministerului Educaţiei şi-a stabilit un barem, o limită de nouă copii la grupă, ceea ce ajută atât pe părinţi cât şi pe cadrele didactice.

După legea educaţiei, noi putem ajunge la 12 copii la grupă. Vorbesc de învăţământ antepreşcolar. Din experienţa mea, trei copii în minus este o plus valoare”, a spus Daniel Bădescu, inspector școlar.

În acest moment, la nivelul Sectorului 6 există peste 1200 de locuri disponibile în 6 creşe. Numărul acestora ar putea creşte anul viitor când alte trei creşe noi nouţe vor fi date în folosinţă.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole