Prima Casă 2019. Celebra “Prima Casă” este înlocuită de programul “O casă, o familie” și, potrivit proiectului, cei care doresc să își ia o locuință, vor putea să ia un credit, dacă reprezintă “o persoană sau o familie, formată din cel puțin doi membri adulți sau din minimum un adult și un copil”. Desigur, există schimbări radicale pentru creditul “O casă, o familie” în comparație cu programul “Prima Casă”, iar printre acestea se numără faptul că se vor impune dobânzi fixe, de maximum 5,5% pe an, în condiţiile în care acum ele sunt variabile şi se calculează în funcţie de Robor la trei luni.
Prima Casă 2019. Creditul “O casă, o familie” vine în ajutorul familiilor tinere sau a persoanelor care nu dețin deja o locuință. E important de menționat că persoanele care au accesat deja împrumutul “Prima Casă” nu pot beneficia de noul program. La ora actuală, prin vechiul program Prima Casă, românii puteau cumpăra cumpăra sau construi locuințe, statul garantând în proporție de 40% sau 50% din credit iar avansul minim este de 5% din valoarea locuinței.
Prima Casă 2019.“Programul sprijină puternic familiile tinere să îşi cumpere o locuinţă decentă şi în egală măsură susţine sectorul construcţiilor. Câteva dintre avantajele pe care acest program le aduce – statul poate să garanteze 80% din valoarea creditului acordat, faţă de programul Prima casă prin care statul garantează 50% pentru locuinţe mai noi de 5 ani, respectiv 40% pentru locuinţe mai vechi de 5 ani. Limita maximă a creditului este de 570.000 de lei, aproximativ 120.000 de euro. Avansul este propus a fi între 5 şi 10% din suma solicitată”, a declarat Eugen Teodorovici pe 23 mai la Palatul Victoria.