Antena 3 CNN Sport JO 2024 Prezentatoarea TV Laura Woods a primit amenințări cu moartea după ce a comentat un articol despre Imane Khelif și Lin Yu-ting

Prezentatoarea TV Laura Woods a primit amenințări cu moartea după ce a comentat un articol despre Imane Khelif și Lin Yu-ting

de Andreea Ştefan    |   

Prezentatoarea TV Laura Woods a dezvăluit joi că a fost ținta a „numeroase amenințări cu moartea” în mediul online, după ce a făcut comentarii referitoare la un articol despre eligibilitatea campioanelor olimpice la box, Imane Khelif și Lin Yu-ting, potrivit BBC.

Fiecare dintre ele a câștigat medalia de aur în categoriile lor de greutate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, în timpul unei dezbateri publice aprinse cu privire la eligibilitatea lor de a concura în divizia feminină.

Khelif din Algeria și Lin din Taipeiul Chinezesc au fost descalificate de la Campionatele Mondiale de anul trecut după ce nu au trecut testele de eligibilitate de gen.

Ambele au câștigat medalia de aur la Paris după ce au fost autorizate să participe de Comitetul Internațional Olimpic.

Joi, Woods, prezentator de fotbal, a comentat „articol grozav” ca răspuns la o postare a lui Oliver Brown de la Telegraph, care a scris pe această temă.

Woods, care lucrează pentru TNT Sport și a făcut parte din acoperirea de către ITV Sport a Euro 2024 în Germania, a declarat că a primit zeci de mesaje pline de ură.

„De când am răspuns la acest articol, am primit numeroase amenințări cu moartea la adresa mea și a copilului meu nenăscut”, a postat Woods pe X.

„Întrebări cu privire la sexul meu (sunt însărcinată, deci cred că asta clarifică situația), solicitări ca angajatorii mei să mă concedieze, amenințări la locuința mea. Atunci când există discrepanțe cu rezultatele testelor - care ar putea afecta siguranța unei alte ființe umane, într-un mediu care, mai presus de orice, ar trebui să fie echitabil - se vor pune întrebări pe bună dreptate. Răspunsurile sunt încă neclare, altfel acest subiect ar fi închis”, a mai scris Laura Woods.

Khelif și Lin au fost descalificate de Asociația Internațională de Box (IBA) condusă de Rusia în timpul Campionatelor Mondiale de anul trecut.

IBA a declarat că Khelif și Lin „nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru participarea la competiția feminină, astfel cum sunt stabilite și prevăzute în regulamentele IBA”.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care a organizat probele de box la Jocurile Olimpice, le-a permis să concureze.

Acesta a ridicat îndoieli cu privire la teste și a criticat puternic IBA, insistând că Khelif și Lin „s-au născut și au crescut ca femei”.

Președintele Thomas Bach a declarat săptămâna trecută că CIO „nu-i place incertitudinea”, dar a sugerat că nu există un „sistem științific solid” pentru „identificarea bărbaților și femeilor”.

Khelif a spus că a fost victima „intimidării” și că IBA „mă urăște și chiar nu știu de ce”.

De la câștigarea aurului olimpic, tânăra în vârstă de 25 de ani a intentat un proces pentru presupuse hărțuiri cibernetice în timpul Jocurilor de la Paris, în care ar fi menționați autorul JK Rowling și proprietarul X Elon Musk.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile