Antena 3 CNN Life Travel Prețurile s-au prăbușit pe una dintre cele mai populare insule din Grecia. Cazarea este și de 4 ori mai ieftină față de anul trecut

Prețurile s-au prăbușit pe una dintre cele mai populare insule din Grecia. Cazarea este și de 4 ori mai ieftină față de anul trecut

de Daniela Chihaia    |   

În condițiile în care concediile noastre sunt tot mai scumpe de la an la an, iar un sejur în Grecia a ajuns la prețurile unei vacanțe exotice, o insulă grecească face reduceri masive de prețuri, iar cazările au ajuns și de patru ori mai ieftine față de anul trecut.

Mykonos este cea mai exclusivistă destinație grecească, cu prețuri pe măsură. Dar pentru că este și o destinație preferată a vedetelor și a miliardarilor, prețurile au luat-o razna în ultimii ani. Așa se face că numărul de vizitatori a scăzut drastic. Anul trecut, Mykonos a înregistrat o scădere de 10,9% a cifrei de afaceri la unitățile de cazare, iar anul acesta operatorii hotelieri au reclamat că această scădere s-a majorat cu încă 7%, relatează tanea.gr

De asemenea, potrivit datelor Confederației Turismului Grec, Mykonos a înregistrat în 2024 o scădere cu 10,4% a rezervărilor de zboruri față de anul trecut, în condițiile în care și 2023 a fost un an cu o scădere de aproximativ 9%.

Aceste date i-a determinat pe operatorii de pe insulă să reducă prețurile. Astfel, un apartament cu un dormitor, cu piscină privată și jacuzzi în aer liber, cu priveliște uimitoare la golful Psarros, se închiriază cu doar 231 de euro pe noapte în loc de 923 de euro, cât costa până acum.

În zona Klouvas, lângă plaja Ftelia, un apartament de lux de 56 mp cu un dormitor, piscină privată în aer liber, terasă cu șezlonguri și zonă de luat masa în aer liber, living cu bucătărie utilată și zonă de luat masa se închiriază cu 238 euro pe noapte.

Iar o vilă cu cinci dormitoare care anul trecut se închiria cu 2.000 de euro pe noapte costă doar 500 de euro pe noapte anul acesta. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile