Antena 3 CNN Economic Preț record la aur - un lingou a depășit pentru prima dată în istorie un milion de dolari

Preț record la aur - un lingou a depășit pentru prima dată în istorie un milion de dolari

de Adrian Dumitru    |   

Prețul unui lingou de aur a ajuns la un milion de dolari pentru prima oară în istorie, grație creșterii puternice a cererii pentru materialul prețios, relatează CNN.

Prețul aurului a ajuns la peste 2.500 de dolari pentru o uncie monetară, vineri, atingând un record. Un lingou de aur obișnuit cântărește 400 de uncii monetare. Prima relatare privind prețul aurului a fost făcută de Bloomberg News.

Prețurile aurului spot a crescut cu mai mult de 20% pe an până acum. Prețurile mai mari la aur sunt un semn că investitorii se așteaptă ca Rezerva Federală americană să-și reducă dobânda de referință curând. Inclusiv băncile centrale conduse de China au început să cumpere aur pentru a-și reduce dependența de dolarii americani.

Băncile centrale și investitorii văd metalul prețios drept o formă de a stoca valoare în perioade cu dificultăți economice. Din acest motiv, atunci când scad ratele dobânzilor cheie, prețul aurului tinde să crească, iar lingourile devin mai atractive decât obligațiunile.

Investitorii văd, de asemenea, aurul drept o garanție în fața inflației, în condițiile în care sunt șanse mari ca lingourile să-și păstreze valoarea chiar și când prețurile cresc.

Subiecte în articol: aur pretul aurului lingouri de aur lingou
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile