Comercianții din Piața Obor și-au umplut tarabele cu porumb dulce, numit "zaharat" sau "de lapte", fiind numai bun pentru fiert.
Acest tip de porumb se plantează și se culege mult mai devreme decât cel obișnuit, având boabe foarte dulci, de culoare galben-aurie.
Porumbul zaharat este folosit, în industria alimentară, mai ales pentru conserve.
În GALERIA FOTO puteți vedea imagini cu prețul porumbului în Piața Obor din București.
Acest tip de porumb este foarte gustos, boabele fiind moi și suculente. De asemenea, avantajul este că acest soi se fierbe foarte repede.
Porumbul zaharat se culege după 60-90 de zile de la plantare, atunci când boabele acestuia sunt în starea de “lapte”, fiind dulci și zemoase.
Potrivit specialiștilor, porumbul dulce aduce numeroase beneficii sănătății, putând fi consumat fiert sau adăugat în numeroase preparate.
În Piața Obor din București, porumbul zaharat se vinde cu aproximativ 6 lei bucata.