Antena 3 CNN Actualitate Premierul Nicolae Ciucă anunță reducerea prețului la energie și la gaze. Limitele de consum vor creşte

Premierul Nicolae Ciucă anunță reducerea prețului la energie și la gaze. Limitele de consum vor creşte

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat reducerea prețului la energie și la gaze.

de Silvia Preda    |   

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric.

Nicolae Ciucă: "Nu se renunță la liberalizarea pieței"

"Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei/kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kW la 500 kW pentru care se calculează acest preţ.

Practic reiese o compensare de 0,291 lei/kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW.

De asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, practic pentru consumatorii non-casnici va fi plafonat preţul la 1 leu/kW.

La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru cinci luni va creşte de la 1.000 la 1.500 kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se un preţ de 0,221 lei/kW.

De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei/kW", a anunţat, luni seara, premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: "Toate facturile emise greșit vor fi stornate şi retrimise"

”Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie până la data de 31 martie. Nu există nicio problemă constituțională. (...) E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor.

Impactul pentru cele două luni de zile va fi de aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai spus premierul.

Subiecte în articol: Nicolae Ciucă energie gaze
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile