Antena 3 CNN Externe Preşedintele turc Recep Erdogan a declarat că relațiile cu Rusia sunt „în expansiune”. Acesta va fi prezent la reuniunea BRICS

Preşedintele turc Recep Erdogan a declarat că relațiile cu Rusia sunt „în expansiune”. Acesta va fi prezent la reuniunea BRICS

de Mihai Paul    |   

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că relațiile țării sale cu Rusia sunt „în expansiune” și că aderarea Ucrainei la NATO nu este o chestiune „care să fie grăbită”, a precizat NBC.

 „Și atunci când ne hotărâm, când luăm decizii, luăm întotdeauna în considerare poziția altor state membre NATO, discutăm aceste posibile întrebări în jurul mesei și luăm decizia finală în consecință”, a declarat Erdogan pentru NBC în marja Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de la New York.

 Pentru ca o țară să adere la NATO, toți cei 32 de membri NATO trebuie să aprobe.

Turcia a blocat inițial aderarea la NATO a Suediei și Finlandei, care au încercat să adere la organizația defensivă la scurt timp după invazia la scară largă a Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022.

De asemenea, Erdogan a fost criticat pentru că a acceptat invitația de a se alătura conferinței BRICS din Rusia de luna viitoare, care include un bloc de țări în curs de dezvoltare condus de Brazilia, Rusia, India, China și America de Sud.

„Relațiile noastre cu Rusia sunt multidimensionale, politice, economice, culturale, legate de industria de apărare”, a declarat Erdoğan. „Există multe dimensiuni, dimensiuni acolo și solidaritatea noastră, interacțiunea noastră, a continuat și din punct de vedere economic în fiecare zi, aceste relații se extind.” 

Subiecte în articol: Erdogan turcia NATO Rusia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile