”Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi (de la USR PLUS – n.r.). Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea”, a declarat ieri Anca Dragu, potrivit Fanatik.
”PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare. Trebuie să fie o miză acolo. Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie. Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia”, a continuat miercuri președintele Senatului.
Anca Dragu este căsătorită cu Marius Alexandru, cei doi având împreună un băiat. Potrivit ultimei declarațiii de avere, completată în iunie anul curent, Anca și Marius Dragu dețin 5 terenuri intravilan în București și unul în Costinești, dar și două locuri de parcare în Capitală. Soții Dragu mai au și 5 apartamente, patru în București, unul în Costinești, dar și o casă în Capitală.
Anca Dragu a avut anul trecut un salariu net lunar de 56.000 lei. În 16 conturi curente sau depozite, Anca Dragu declară că deține în total suma de peste 900.000 lei, 187.000 euro și 6.000 dolari. Cumulat, cele șase polițe de asigurare depășesc și ele valoarea de 500.000 lei.
La nivel salarial, Anca Dragu a raportat pentru 2020 suma de 674.850 lei, venit anual net încasat pentru funcția de director general adjunct în cadrul EON România SRL, dar și 5531 lei primiți de la Senat. Soțul Ancăi a primit în total, pe anul trecut, circa 140.000 lei, ca director sau administrator al unor societăți.
Anca Dragu: "Pe mine nu mă poate demite Florin Cîțu şi asta îl disperă"
Anca Dragu a declarat că nu poate fi demisă din funcţia de preşedinte al Senatului de către premierul Florin Cîţu. Potrivit acesteia, probabil acest fapt îl disperă pe premier, deoarece există posibilitatea ca șeful Executivului să fi promis această poziţie altcuiva, iar acum să fie în impas.
„Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi (ai USR PLUS - n.r.). Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare. Trebuie să fie o miză acolo. Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie. Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia”, a declarat Anca Dragu, miercuri la Senat, potrivit News.ro.
Anca Dragu afirmă că decizia CCR de marţi, potrivit căreia moţiunea de cenzură trebuie să îşi urmeze parcursul în Parlament, îi dă ei dreptate.
„Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate. Spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moţiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces şi mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept. Eu am propus de ieri să facem un grup de lectură, să citim cu toţii acest comunicat. Poate în felul acesta ajungem să înţelegem la fel. (...)
Dar dacă cineva citeşte în acest comunicat că Guvernul a avut dreptate şi Parlamentul nu, atunci îmi pun semne de întrebare cu privire la capacitatea de a înţelege un text", a mai explicat preşedinta Senatului.
Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care mai există onoare, atunci şi Anca Dragu va demisiona din funcţia de preşedintă a Senatului, la fel cum şi-a înaintat şi Ludovic Orban luni demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.