Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Colegiului Medicilor din România: "Rata de burnout în rândul medicilor este de 34-36 la sută"

Preşedintele Colegiului Medicilor din România: "Rata de burnout în rândul medicilor este de 34-36 la sută"

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ, dr. Daniel Coriu, a prezentat datele unui studiu sociologic care a analizat trei direcții: burnoutul, intenţia de migraţie şi teama de malpraxis în rândul medicilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Potrivit datelor, 34-36% dintre medicii din România au burbout, iar  80% dintre ei au teamă de malpraxis.

Mai mult, 58 la sută dintre cei tineri vor să părăsească România pentru a profesa în străinătate pentru condiţiile mai bune de muncă. 

"Trebuie să vedem că burnoutul nu este o simplă oboseală, poate fi o boală cu depresie, tendinţe de suicid şi avem colegi care chiar au făcut-o. Apoi este impactul direct pe calitatea actului medical. Un medic în burnout nu mai are aceeaşi capacitate de a relaţiona cu pacientul”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ, dr. Daniel Coriu, la Medika TV, potrivit news.ro.

Referitor la teama de malpraxis, dr. Daniel Coriu a spus:

"Aproape 80 la sută au această problemă cu teama de malpraxis şi atunci ei vor practica o medicină defensivă. Toate aceste trei direcţii trebuie să ne dea de gândit. (...) Noi am venit cu o nouă lege a malpraxisului, este blocată. Interesul foarte mare nu este. Dacă politicienii vor să lase lucrurile aşa”, a mai precizat Daniel Coriu.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile