Antena 3 CNN Politică Președintele Bulgariei a plecat de la întâlnirea planificată cu premierul Muntenegrului, după ce acesta a întârziat patru minute

Președintele Bulgariei a plecat de la întâlnirea planificată cu premierul Muntenegrului, după ce acesta a întârziat patru minute

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Președintele bulgar Rumen Radev a părăsit o întâlnire planificată cu prim-ministrul Muntenegrului, Jakov Milatović, pentru că premierul a întârziat patru minute, informează Politico.

Radev, care a condus o delegație la Podgorica în această săptămână, trebuia să se întâlnească luni seara cu premierul muntenegrean Milojko Spajić în sala de recepție a clădirii guvernului, după ce s-a întâlnit mai întâi cu președintele țării, Jakov Milatović.

Întâlnirea a fost însă anulată după ce Spajić a întârziat, iar Radev a refuzat să aștepte.

„În ciuda programului său încărcat, premierul a dorit să se întâlnească cu președintele Radev în timpul vizitei sale oficiale în Muntenegru”, a declarat pentru Politico un purtător de cuvânt al guvernului muntenegrean.

Dar întâlnirea anterioară a lui Spajić „a durat cu trei minute mai mult decât era planificat”, în timp ce delegația bulgară „a părăsit clădirea guvernului după patru minute de așteptare”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc la Villa Gorica, locul obișnuit al guvernului pentru întâlnirile cu șefii de stat străini, dar facilitatea era deja folosită de președinte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Se obișnuiește ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Radev pentru ziarul bulgar Dnevnik. Echipa lui Radev nu a răspuns solicitării Politico de a face comentarii.

Potrivit presei locale, nu este prima dată când Spajić nu se prezintă la o întâlnire cu un demnitar străin. În martie, primarul din Ljubljana, Zoran Janković a așteptat o jumătate de oră pentru o audiență înainte de a pleca

Spajić, un fost bancher de la Goldman Sachs, în vârstă de 36 de ani, a fost ales în octombrie anul trecut și este cel mai tânăr prim-ministru din Europa.

Subiecte în articol: Preşedintele Bulgariei Muntenegru
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben