Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Preşedintele Chinei va vizita Rusia | Planul pus la cale de Vladimir Putin și Xi Jinping

Preşedintele Chinei va vizita Rusia | Planul pus la cale de Vladimir Putin și Xi Jinping

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu diplomatul chinez de rang înalt Wang Yi, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la invazia din Ucraina.

de Ştefan Petrică    |   

Cu această ocazie, Vladimir Putin a confirmat că așteaptă în perioada următoare o vizită la Moscova a omologului său chinez Xi Jinping.

China a anunțat că a elaborat o propune de plan de pace în Ucraina, iar ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a reacționat spunând că așteaptă să vadă detaliile acestui plan și dacă propunerea respectă principiul integrității teritoriale a Ucrainei.

Înaintea discuției cu Putin, Wang Yi a discutat cu omologul rus Serghei Lavrov.

De asemenea, diplomatul de la Beijing s-a întâlnit şi cu Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citeşte şi: Vladimir Putin, discurs de cinci minute pe stadionul Lujniki: "Să strigăm de trei ori ura! Suntem de neînvins!"

Beijingul a transmis anterior că relația pe care o are cu Rusia este "solidă ca o stâncă" și că va rezista oricărui test.

În acest context, Statele Unite s-au declarat îngrijorate că guvernul chinez ar putea lua în considerare furnizarea de arme către Rusia, la un an de la invazia din Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile