Antena 3 CNN Externe Președintele Serbiei: Țările occidentale se pregătesc deja pentru un conflict cu Rusia

Președintele Serbiei: Țările occidentale se pregătesc deja pentru un conflict cu Rusia

de Roxana Mihăiescu    |   

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, consideră că, în prezent, țările occidentale sunt angajate în pregătiri active pentru a intra într-un conflict direct cu Rusia.

Potrivit președintelui sârb, țările occidentale „se pregătesc mult mai rapid decât ar dori unii oameni să vadă”.

„Occidentul ar dori să ducă războaie de la distanţă, prin intermediul altcuiva, investind bani şi aşa mai departe, dar în acest moment ei nu sunt pregătiţi [pentru un conflict direct cu Rusia]. Vor fi ei pregătiţi? Nu sunt pregătiţi acum, dar cred că vor fi pregătiţi.

Se pregătesc deja pentru un conflict cu Federaţia Rusă şi se pregătesc mult mai rapid decât ar dori unii oameni să vadă, în toate sensurile. Ştim asta din pregătirile militare, ştim cum decurg acestea. Şi vreau să vă spun că se pregătesc pentru un conflict militar”, a declarat Vucic la postul de televiziune Pink TV, citat de news.ro.

De asemenea, înainte de aceste declarații, președintele sârb a mai subliniat că „Occidentului, atâta timp cât oamenii din Occident nu mor, sau mor doar voluntari, nu-i pasă câţi ucraineni vor muri”.

Liderul sârb a mai adăugat că toate acestea reprezintă o consecință a faptului că „Rusia are o mulţime de petrol, gaze, fosfaţi, aur şi argint, şi tot ceea ce au nevoie”.

Mai mult decât atât, el a citat idei venite din ţările scandinave, potrivit cărora „Rusia nu merită să aibă un astfel de teritoriu, pentru că este provincia întregii omeniri”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile